Νιγηρία - Αργεντινή 81-94: Νίκη με τον ζωντανό «θρύλο» Λούις Σκόλα! (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Νιγηρία - Αργεντινή 81-94: Νίκη με τον ζωντανό «θρύλο» Λούις Σκόλα! (vid)
Η Αργεντινή νίκησε με 81-94 τη Νιγηρία και ο Λούις Σκόλα έγραψε ιστορία αφού έγινε ο δεύτερος σκόρερ των εποχών σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Αργεντινή διπλασίασε τις νίκες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο αφού επικράτησε της Νιγηρίας με 81-94.

Το παιχνίδι είχε και ιστορική σημασία αφού ο Λούις Σκόλα έγινε δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Η Αργεντινή μπήκε αποφασισμένη στην αναμέτρηση και με την πιεστική της άμυνα έκανε τη ζωή των Αφρικανών δύσκολη. Στην επίθεση το ταλέντο ξεχειλίζει οπότε με Γκαρίνο, Μπρουσίνο και Σκόλα να σκοράρουν εύκολα βρέθηκαν με διψήφια διαφορά πόντων (17-28, 10').

Η κατάσταση στην δεύτερη περίοδο άλλαξε πλήρως, όπως και το σκορ. Οκότζι και Νουόρα έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα ενώ οι προσωπικές ενέργειες των «γκαούτσος» έβγαζαν εγωισμό και μόνο. Η Νιγηρία προσπέρασε με 36-32 (16') και τελικά πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στο δεύτερο ημίχρονο για πρώτη φορά ο προπονητής της Αργεντινής έριξε ταυτόχρονα στο παρκέ τους Καμπάτσο, Λαπροβίτολα και Σκόλα με την συγκεκριμένη τριάδα να είναι υπεύθυνη για την εκτόξευση της διαφοράς στους 9 πόντους (55-64, 27').

Το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Από τη μία η σοβαρότητα των Αργεντίνων και από την άλλη οι βιαστικές επιλογές των Αφρικανών δεν άφησαν περιθώρια να αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μεγαλύτερη η ποιότητα των Αργεντινών ενώ η Νιγηρία έδειξε σε μεγάλο διάστημα μπασκετική... αφέλεια. Οι νικητές βρήκαν 18 πόντους μετά από επιθετικά ριμπάουντ και ευστόχησαν σε 12 τρίποντα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λούις Σκόλα έγινε δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στα Παγκόσμια Κύπελλα και κόντρα στη Νιγηρία είχε 23 πόντους (7/11δ., 1/5τρ., 6/7β.), 10 ριμπάουντ και 4 λάθη.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Πατρίτσιο Γκαρίνο είχε 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Αλ Φαρούκ Αμινού τελείωσε με 3 πόντους έχοντας 1/6 σουτ. Βοήθησε αρκετά στα ριμπάουντ (8).

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ενα τρίλεπτο στην τρίτη περίοδο ήταν αρκετό για να δώσει προβάδισμα ασφαλείας στους νικητές.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Τζος Οκότζι ύστερα από δικό του κλέψιμο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Νιγηρία τις βιαστικές κι εγωιστικές επιλογές των παικτών της. Η Αργεντινή την κακή άμυνα της δεύτερης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 17-28, 43-43, 61-72, 81-94

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.