Όταν ο Γκάνγκστερ ξανασυνάντησε τον … Μητσάρα

Όταν ο Γκάνγκστερ ξανασυνάντησε τον … Μητσάρα

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Όταν ο Γκάνγκστερ ξανασυνάντησε τον … Μητσάρα
Μια συγκινητική backstage στιγμή της μεγάλης γιορτής προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, του δικού μας «ήρωα». Γράφει ο Χρήστος Κιούσης.

-Είναι μήπως μέσα ο Νίκος;

-Μάλιστα μέσα είναι.

-Θα μπορούσα μήπως να τον δω λίγο, να του μιλήσω; Πείτε του είμαι ο Μητσάρας. Θα με θυμάται νομίζω.

-Επειδή συζητάει τώρα με τον κύριο Ζαγκλή, θα του το πω σε λίγο. Να του πω κάτι παραπάνω, για να σας θυμηθεί;

-Δημήτρης λέγομαι αλλά όλοι με φωνάζουν Μητσάρα. Ήμουν ο οδηγός του πούλμαν της Εθνικής το ’87, θα με θυμάται σίγουρα.

Η ευγένεια και η συστολή που χρησιμοποιούν οι «παλιοί» όταν εκφράζονται, μοιάζουν πολλές φορές ξένες με την εποχή του χύμα και της αδιακρισίας.

- Νίκο συγγνώμη που διακόπτω, είναι έξω ένας κύριος και θα ήθελε να σε δει, μου είπε ότι είναι ο Μητσάρας, ο οδηγός του πούλμαν της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ του ’87.

- Ο Μητσάρας; Είναι εδώ έξω;

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, της ζωής μας όλης, πετάχτηκε χαμογελαστός μέχρι την πόρτα ζητώντας συγγνώμη από τους επίσημους καλεσμένους. Με το γνωστό ημι-σκυφτό του περπάτημα έφτασε στον διάδρομο του ΟΑΚΑ και ένα πλατύ χαμόγελο σχηματίστηκε στη θέα του παλιού γνώριμου.

- Μήτσο; Τι κάνεις ρε; Πόσα χρόνια έχω να σε δω;

- Ήθελα να σε δω, να σε χαιρετήσω Νίκο μου!

- Αν δεν ήταν ο Μητσάρας στο τιμόνι του πούλμαν, δεν άφηνα να ξεκινήσουμε.

Ο Nick the Greek απευθύνθηκε στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που παρακολουθούσαν τη συνάντηση και στους αστυνομικούς.

  • Ο Μητσάρας ήταν το γούρι μου! Αν δεν οδηγούσε εκείνος το πούλμαν, δεν άφηνα κανέναν άλλον να μας πάει στο γήπεδο!
  • Εξαιτίας του Νίκου απόκτησα τηλεόραση, συμπλήρωσε ο οδηγός της Εθνικής. Τότε έδωσαν τηλεοράσεις σε όλους σαν δώρο για το Χρυσό και μεσολάβησε ο Νίκος για να πάρω κι εγώ μια!
  • Πωπω ρε Μητσάρα τι θυμήθηκες;
  • Θα μας βγάλετε σας παρακαλώ μια φωτογραφία να έχω κι εγώ με τον Νίκο;

Από όλες τις φωτογραφίες που βγάλαμε τον Νίκο στη μεγάλη του βραδιά, στη μεγάλη του γιορτή, ίσως είναι η πιο τρυφερή, η πιο χαμογελαστή. Και λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, Βασίλης Σκουντής κάλεσε τον Νίκο Γκάλη να πατήσει στο παρκέ περνώντας μέσα από το led wall με τη μορφή του και τη ελληνική σημαία, αρκετά μέτρα πίσω, στο βάθος του διαδρόμου ο Μητσάρας χειροκροτούσε δυνατά. Για άλλη μια φορά είχε «οδηγήσει» τον Γκάλη προς τη δόξα, προς ένα ακόμα παρατεταμένο χειροκρότημα και το ρυθμικό, «Νίκος Γκάλης οε οε οε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.