Βραζιλία - Σερβία 85-89: Με καλύτερο τον Πετρούσεφ, εκτός έμειναν Μπογκντάνοβιτς και Μιλουτίνοφ

Γιώργος Κούβαρης
Πετρούσεφ
Μπορεί να απουσίαζαν οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ αλλά η Σερβία επικράτησε της Βραζιλίας σε φιλικό ματς στην Κίνα με 89-85.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς θέλησε να ξεκουράσει τον αρχηγό της ομάδας και τον βασικό σέντερ του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος, αλλά ακόμα και έτσι μπόρεσε η Σερβία να βρει τους τρόπους προκειμένου να κλείσει νικηφόρα τα παιχνίδια προετοιμασίας πριν από την έναρξη των επίσημων αγώνων στο Μουντομπάσκετ.

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ ήταν ο πρώτος σκόρερ για την σερβική ομάδα έχοντας 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ σημαντικό ρόλο για τη νίκη της ομάδας είχε ο Νίκολα Γιόβιτς ο οποίος πρόσθεσε άλλους 11 πόντους με 3/5 τρίποντα και ένα εκ των οποίων κρίσιμο στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Αβράμοβιτς τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 14 πόντους ενώ άλλους 11 πόντους είχε ο Όγκνιεν Ντόμπριτς.

Για λογαριασμό της Βραζιλίας που με τη σειρά της ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας, ο Βίτορ Μπενίτε είχε 17 πόντους και 2 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησαν οι Μπρούνο Καμπόκλο (16π., 8ριμπ.), Ραούλ Νέτο (11π., 7ασ.), Τιμ Σοάρες (10π.) και Γιάγκο (10π., 4ασ.)

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 38-45, 59-64, 85-89.