Mundobasket 2023, Δομινικανή Δημοκρατία-Φιλιππίνες 87-81: Ο Τάουνς τους χάλασε τη γιορτή!

Σε ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ποιοτικό, αφού η δύναμη και η σκληράδα είχαν τα ηνία, η Δομινικανή Δημοκρατία πήρε μια σπουδαία νίκη απέναντι στους οικοδεσπότες Φιλιππινέζους με 87-81.

Μια σπουδαία νίκη πέτυχε η Δομινικανή Δημοκρατία, επικρατώντας με 87-81, επί των συνδιοργανωτών Φιλιππινέζων.

Το παιχνίδι δεν εντυπωσίασε για την ποιότητα του, αλλά για τη δύναμη, τη σκληράδα και τις γρήγορες επιθέσεις. Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Καρλ-Άντονι Τάουνς με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ, κάνοντας double-double, ενώ από κοντά ακολούθησε και ο Βίκτορ Λιζ με 18 πόντους.

Για τους ηττημένους, ο Τζόρνταν Κλάρκσον προσπάθησε με 28 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να φέρει τη νίκη στην ομάδα του.

Το ματς

Από κοντά ήταν και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι Δομινικανοί είχαν εστιάσει στο inside παιχνίδι, όπως ήταν λογικό, με τον Καρλ-Άντονι Τάουνς. Όσον αφορά τους Φιλιππινέζους, προσπαθούσαν κυρίως με τον Κλάρκσον, να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα μέσω των περιφερειακών σουτ. Οι Δομινικανοί βρέθηκαν ακόμη και στο +6 (17-11 στο 7'), αλλά οι οικοδεσπότες με τους Τόμπσον και Πογκόι, κατάφεραν να μείνουν κοντά (19-14 στο 8'). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Δομινικανή Δημοκρατία να έχει ένα ισχνό προβάδισμα (22-18).

To σκληρό παιχνίδι «χάλασε» την ποιότητα

Ισορροπημένο ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες είχαν πανομοιότυπο τρόπο παιχνιδιού. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, αλλά καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να ξεφύγει (31-31 στο 15'). Από το 15' και έπειτα, το σκληρό παιχνίδι επηρέασε ακόμη περισσότερο την ποιότητα, με τις δυο ομάδες να μη βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι (38-38 στο 18'). Το ημίχρονο «έκλεισε» με τις δύο ομάδες ισόπαλες (42-42).

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν αμφότερες και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι δυο ομάδες περιφερειακά προσπαθούσαν να πιέσουν, ενώ όταν η μπάλα περνούσε κοντά στο καλάθι, το παιχνίδι έπαιρνε σκληρή μορφή. Ο Λιζ για τους Δομινικανούς είχε ανεβάσει ρυθμό, βοηθώντας πολύ τον Τάουνς, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στην ομάδα του, να πάρει προβάδισμα-τρίποντου (54-51 στο 25'). Με 5-0 σερί απάντησαν οι Φιλιππίνες (54-56 στο 26'). Χωρίς να υπάρξει κάτι το αξιοσημείωτο, το δεκάλεπτο τελείωσε με τη Δομινικανή Δημοκρατία στο +2 (66-64).

Με ένα σερί 4-0 οι Φιλιππίνες πήραν την πρωτοκαθεδρία του σκορ (66-68 στο 31'). Ο Αντόνιο Πένια με το πρώτο του τρίποντο, η Δομινικανή Δημοκρατία από το -3, βρέθηκε στο +3 (75-72 στο 36'). Όσο οι Φιλιππινέζοι τα... «έσπαγαν» μπροστά, οι Δομινικανοί έφτασαν στο +5 (81-76 στο 37'). Όμως, τα φάουλ της ομάδας του Γκαρσία, έφερε το σύνολο του Ρέγιες στις βολές, «κλείνοντας» συνεχώς τη «ψαλίδα» (83-79 στο 38'). Η απουσία του Κλάρκσον λόγω της αποβολής με πέμπτο φάουλ, επηρέασε σαφέστατα την ομάδα του, που δεν έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι. Έτσι, οι Δομινικανοί πήραν μια σπουδαία νίκη στην έδρα των Φιλιππίνων με 87-81.

dom

philly

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.