Mundobasket 2023, Ακτή Ελεφαντοστού - Ιράν 71-69: Δραματική νίκη στο φινάλε (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Σε ένα ματς-θρίλερ που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, η Ακτή Ελεφαντοστού κατάφερε να νικήσει το Ιράν με 71-69 και να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Μπορεί τα ονόματα των ομάδων να μην είναι από τα πιο... εμπορικά του Mundobasket, αλλά φρόντισαν οι παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού και του Ιράν να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις στην μεταξύ τους αναμέτρηση για τον 7ο όμιλο της διοργάνωσης.

Ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Σόλο Ντιαμπατέ να μετατρέπεται σε... τέρας ψυχραιμίας από την γραμμή της φιλανθρωπίας και με 3/3 βολές στα 6'' πριν από το τέλος να διαμορφώνει το τελικό 71-69 υπέρ της Ακτής Ελεφαντοστού. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο καλύτερος Ιρανός του παρκέ, Μπενάμ Γιακτσαλί αστόχησε σε δύσκολο τρίποντο με αποτέλεσμα το Ιράν να βρεθεί στο 0-2 και τους Αφρικανούς να ανοίγουν λογαριασμό στο Mundobasket.

Η τεχνική ποινή και ο εξαιρετικός Ζουζουα

Στα 13'' πριν από το τέλος, ο Αρσαλάν Καζέμι με lay-up είχε δώσει στο Ιράν προβάδισμα με 68-69 αλλά η Ακτή Ελεφαντοστού κέρδισε φάουλ με τον Ντιαμπατέ για το οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα ο προπονητής του Ιράν, Χακάμ Ντεμίρ με αποτέλεσμα να δεχθεί τεχνική ποινή και το δικαίωμα για μια επιπρόσθετη βολή στους αντιπάλους του. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του αγώνα για λογαριασμό της Ακτής Ελεφαντοστού. Βέβαια η πρόκριση είναι έτσι και αλλιώς δύσκολη, με τα πράγματα να ξεκαθαρίζουν περισσότερο ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής μετά και το τέλος του αγώνα Ισπανία-Βραζιλία.

Για τους νικητές ο Νισρέ Ζουζουα τελείωσε το ματς με 17 πόντους έχοντας 2/5 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 4/5 βολές και 4 ριμπαόυντ, ενώ οι Νταντιέ και Σιντιμπέ πρόσθεσαν από 10 πόντους ο καθένας. Για το Ιράν, ο Γιακτσαλί είχε 19 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ Μοχαμάντ Αμίνι άλλους 15 πόντους με 6/11 εντός παιδιάς.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 37-35, 54-56, 71-69.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.