Mundobasket 2023, Γουατανάμπε: «Θα εκπροσωπώ την Ιαπωνία μέχρι να πεθάνω»

Mundobasket 2023, Γουατανάμπε: «Θα εκπροσωπώ την Ιαπωνία μέχρι να πεθάνω»

WATANABE
Ο Γιούτα Γουατανάμπε δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την Ιαπωνία, παρά τις αρχικές του δηλώσεις ότι θα αποσυρθεί σε περίπτωση που η ομάδα του αποτύχει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ιαπωνία κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Πράσινου Ακρωτηρίου και να πανηγυρίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ως η καλύτερη ασιατική ομάδα στο Mundobasket 2023.

Αυτή θα είναι η όγδοη φορά που οι «Σαμουράι» θα συμμετάσχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ δεύτερη συμμετοχή θα είναι για τον Γιούτα Γουατανάμπε, μετά την εμπειρία του Τόκιο.

Ο παίκτης των Φοίνιξ Σανς είχε δηλώσει πως θα αποσυρόταν από την Εθνική Ομάδα, αν αποτύγχανε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους.

«Έχω παίξει για την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας για σχεδόν 13 χρόνια. Δεν έχω αφήσει κάποια διάκριση, όσο εκπροσωπώ τη χώρα μου. Αν δεν μπορέσω να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού του επόμενου έτους με αυτήν την ομάδα, νομίζω ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι η τελευταία φορά που θα φορέσω τη φανέλα της εθνικής ομάδας», είχε δηλώσει στο UDN.

Ωστόσο, λίγο μετά την μεγάλη επιτυχία της Ιαπωνίας, με tweet του, δήλωσε πως: «Όλοι με βοήθησαν. Θα συνεχίσω ως να εκπροσωπώ την Ιαπωνία μέχρι να πεθάνω. Σας ευχαριστώ για τη συνεχή υποστήριξή σας!».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA