Mundobasket 2023, Φιλιππίνες: Παραιτήθηκε ο προπονητής Τσοτ Ρέγιες

Mundobasket 2023, Φιλιππίνες: Παραιτήθηκε ο προπονητής Τσοτ Ρέγιες

Newsroom
Παραιτήθηκε ο προπονητής των Φιλιππίνων, Τσοτ Ρέγιες
Οι Φιλιππίνες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Mundobasket 2023 με τη νίκη επί της Κίνας και ακολούθως, ο μέχρι πρότινος ομοσπονδιακός προπονητής, Τσοτ Ρέγιες υπέβαλε την παραίτησή του.

Οι Φιλιππίνες επικράτησαν της Κίνας για τις θέσεις 17-32 χάρη στην ασύλληπτη εμφάνιση του Τζόρνταν Κλάρκσον και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Μουντομπάσκετ με ρεκόρ 1-4.

Στη συνέχεια, ο Τσοτ Ρέγιες υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία, αφού τις προηγούμενες ημέρες αποδοκιμάστηκε από τους Φιλιππινέζους που βρέθηκαν στις εξέδρες.

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και γι’ αυτό πιστεύω πως ήρθε η ώρα να κάνω στην άκρη. Μισώ τη λέξη παραίτηση, γιατί δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατά. Ήταν όμως σκληρή η αντιμετώπιση από το κοινό. Όχι για μένα, δεν με πειράζει, αλλά για την οικογένεια και τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Ποτέ μου δεν θα γυρίσω την πλάτη στο να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, αλλά φτάνεις σε ένα σημείο που πρέπει να σκεφτείς την υγεία και την οικογένειά σου» εξήγησε ο 59χρονος προπονητής, ο οποίος οδήγησε τις Φιλιππίνες στο ασημένιο μετάλλιο στο FIBA Asia Championship το 2013 και στο χάλκινο μετάλλιο στο FIBA Asia Cup το 2013.

@Photo credits: FIBA