Προπονητής Ιράν: «Αποκλείστε τους νατουραλιζέ, δείτε πώς απέτυχε η Ισπανία»!

Προπονητής Ιράν: «Αποκλείστε τους νατουραλιζέ, δείτε πώς απέτυχε η Ισπανία»!
Η ήττα από τον Καναδά άφησε την Ισπανία εκτός προημιτελικών για πρώτη φορά μετά από το Mundobasket 1994 και ο προπονητής του Ιράν, Χακάν Ντεμίρ, ζήτησε από τη FIBA να αποκλείσει τους νατουραλιζέ.

Η Ισπανία παρατάχθηκε στο Mundobasket ως εν ενεργεία πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, πανηγυρίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο περσινό EuroBasket με τον Λορέντζο Μπράουν στη σύνθεσή της.

Ο τραυματισμός του Ρίκι Ρούμπιο και η έλλειψη ποιοτικών λύσεων στη θέση του πλέι μέικερ υποχρέωσαν την ισπανική ομοσπονδία να στραφεί στη λύση του νατουραλιζέ, δίνοντας διαβατήριο στον Μπράουν που εξελίχτηκε σε κομβικό παράγοντα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Φέτος η «ρόχα» δεν είχε νατουραλιζέ στη σύνθεσή της ενώ η ήττα από τον Καναδά στέρησε από την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

«Το να δίνεις διαβατήριο σε έναν παίκτη σημαίνει ότι προσπαθείς να κρύψεις τα προβλήματα και τις παθογένειες που έχει το μπάσκετ στη χώρα σου. Πρέπει να συζητήσουμε, να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να δούμε τι μπορεί να συμβεί. Το εύκολο είναι να δώσεις διαβατήριο σε έναν παίκτη και να λύσεις το πρόβλημα» εξήγησε ο Τούρκος προπονητής του Ιράν, Χακάν Ντεμίρ.

Και πρόσθεσε επί του θέματος: «Φυσικά, ένας παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πέρσι η Ισπανία κέρδισε το EuroBasket γιατί έδωσε διαβατήριο σε ένα πόιντ γκαρντ. Φέτος απέτυχε γιατί δεν είχε αυτό το πόιντ γκαρντ. Η δυνατότητα να κάνεις νατουραλιζέ έναν παίκτη πρέπει να απαγορευτεί! Είναι μια απόφαση που μπορεί να πάρει η FIBA. Πιθανώς πολλοί προπονητές από πολλές χώρες παραπονιούνται για την κατάσταση. Πώς μπορούμε να πούμε ότι μιλάμε για αγώνες που γίνονται στα ίσα; Δεν το νομίζω. Όλοι πρέπει να παίζουν με παίκτες με γνήσια διαβατήρια ή που έχουν γεννηθεί στη χώρα τουλάχιστον».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!