Mundobasket 2023, Κλέιζα: «Όλοι γελούσαν με τον γέρο-Πέσιτς»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Κλέιζα: «Όλοι γελούσαν με τον γέρο-Πέσιτς»!
Στα 74 του, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς οδήγησε τη Σερβία στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου και ο Λίνας Κλέιζα εκθείασε τον προπονητή των «Αετών» μετά τη νίκη επί της Λιθουανίας στα προημιτελικά.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ήταν εκείνος που οδήγησε τη Σερβία στο χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολις, το 2002, κοουτσάροντας μεταξύ άλλων τον Βλάντε Ντίβατς, τον Πέτζα Στογιάκοβιτς και τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Ο 74χρονος θρύλος των πάγκων κλήθηκε να διατηρήσει ψηλά το μπασκετικό φρόνημα των Σέρβων έπειτα από την αποτυχία του 2019 στην Κίνα και να οδηγήσει εκ νέου τους «Αετούς» στα μετάλλια.

Η Σερβία, λοιπόν, βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά του Mundobasket 2023 μετά από την εμφατική νίκη επί της Λιθουανίας στα προημιτελικά και ο Λίνας Κλέιζα, ο οποίος αρθρογραφεί στο λιθουανικό 15min.lt κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, εκθείασε τον Πέσιτς για το κοουτσάρισμά του.

«Οι παίκτες μας προσπάθησαν πολύ. Πάλεψαν αλλά είχαν απέναντί τους καλύτερους γκαρντ. Μετά την αποθεραπεία του, ο Μπογκντάνοβιτς παίζει πολύ καλά. Όλοι γελούσαν με τον γέρο-Πέσιτς αλλά η Σερβία έπαιξε τόσο δυνατά και έξυπνα που η Λιθουανία αιφνιδιάστηκε.

Η ομάδα μας δεν είχε συναντήσει κάτι τέτοιο στο τουρνουά. Η Σερβία ήταν έτοιμη για όλα, κυριάρχησε απόλυτα. Είναι απόλυτα άξια η νίκη τους και μας πονάει πολύ» εξήγησε χαρακτηριστικά ο βετεράνος φόργουορντ, μέλος της Εθνικής Λιθουανίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, το ασημένιο στο EuroBaskest 2013 και το χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό 2007.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!