MundoBasket 2023, Γερμανία: Τρέχοντας στον ρυθμό του Σρέντερ

MundoBasket 2023, Γερμανία: Τρέχοντας στον ρυθμό του Σρέντερ

Δημήτρης Οικονόμου
Ντένις Σρέντερ

bet365

Η Γερμανία ζει και... πεθαίνει ανάλογα με τις ορέξεις του Ντένις Σρέντερ, στον οποίο θα βασιστεί αν θέλει να κάνει την έκπληξη κόντρα στις ΗΠΑ για τα ημιτελικά του MundoBasket 2023. Το Gazzetta αναλύει με τη βοήθεια του Hudlinstat. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Θα ζήσεις και θα πεθάνεις ανάλογα με τις ορέξεις του ηγέτη σου. Αυτό φαίνεται να είναι το δόγμα του Γκόρντον Χέρμπερτ. Και πώς να κάνει διαφορετικά, όταν στο ρόστερ υπάρχει ο Ντένις Σρέντερ. Η Γερμανία έφτασε πολύ κοντά στο να το... πληρώσει απέναντι στους Λετονούς, καθώς ο σούπερ σταρ της βρέθηκε σε κακή μέρα.

Ωστόσο δεν πάρθηκε ποτέ το ρίσκο στο φινάλε να μείνει δίχως την κεφαλή της στην περιφέρεια, παρόλο που ο Λο αποδείχθηκε για ένα παιχνίδι πολύ καλύτερος κουμανταδόρος.

Ο Σρέντερ ολοκλήρωσε με 4/26 σουτ εντός παιδιάς αλλά το σουτ του Μπέρτανς βρήκε σίδερο και εκείνος δεν κρίθηκε ποτέ τόσο σκληρά. Αυτό είναι όμως μέρος του παιχνιδιού του. Δε νιώθει την παραμικρή πίεση όχι από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά μέσα στο ίδιο το 40άλεπτο.

Ο Σρέντερ... τρέχει τη Γερμανία

Στον φρενήρη ρυθμό που επιβάλλει θα υπάρξουν και κακές βραδιές, όμως απέναντι στους Αμερικανούς για τον ημιτελικό του MundoBasket 2023 (15:40, live στο Gazzetta) έχει και το κίνητρο αλλά και τα προσόντα να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος.

Και δε χρειάζεται να πάρουμε το MundoBasket, με το μικρό του δείγμα, για να καταλάβουμε το είδος του παίκτη Σρέντερ. Ο Γερμανός γκαρντ θέλει την μπάλα στα χέρια του, την ώρα που τα πόδια παραμένουν κολλημένα στο γκάζι! Για αυτό και στο transition των Αμερικανών η Γερμανία δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει με transition. Άλλωστε μιλάμε για μία ομάδα που εκδηλώνει σχεδόν το 10% των επιθέσεών της ανά αγώνα στο ανοιχτό γήπεδο, όπου και παίρνει 1.33 πόντους ανά κατοχή.

Ο λόγος εν πολλοίς λέγεται Ντένις Σρέντερ, που με την εκρηκτικότητα την οποία διαθέτει αυξάνει τον ρυθμό, με τα «Πάντσερ» να παίζουν στις 83.2 κατοχές και τον 29χρονο να 34.4% USG%, που πλησιάζει επίπεδα... Ντόντσιτς.

Και μπορεί να μη σουτάρει τόσο καλά όσο θα ήθελε, μιας και ποτέ δεν ήταν ο σταθερός σκόραρε από την περίμετρο, όμως μπορεί στη μέρα του να... σκοτώσει, όπως με την 30άρα που τράβηξε απέναντι στην Αυστραλία. Κόντρα στους Λετονούς έμεινε για πρώτη φορά σε μονοψήφιο νούμερο.

Όπως φαίνεται και από το shot chart του, ο αγαπημένος του δεξιός διάδρομος δεν τον έχει φέρει σε καλές εκτελέσεις, αλλά φτάνει με συνέπεια να σκοράρει κάτω από το καλάθι με ποσοστό 48% (16/33), νούμερο που θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η μουντζούρα με τους Λετονούς.

Ο Σρέντερ λατρεύει να επιτίθεται μετά το pick n' roll και να δημιουργεί καταστάσεις για τον εαυτό του, όντας φυσικά πολύ απειλητικός σε όσες κατοχές ξεκινούν με την μπάλα στα χέρια του. Χαρακτηριστικό πως μετρά μόλις 11 κατοχές στις οποίες εκτέλεσε στατικός, παίρνοντας την μπάλα από συμπαίκτη του.

Ο τρόπος που σκοράρει ο Σρέντερ στο MundoBasket 2023

  • Pick n' roll: 44 πόντοι / 45 κατοχές
  • Iso: 21 πόντοι / 16 κατοχές
  • Catch n' shoot: 9 πόντοι / 11 κατοχές
  • Transition: 11 πόντοι / 11 κατοχές
  • Hand off: 11 πόντοι / 10 κατοχές
  • Catch n' drive: 7 πόντοι / 8 κατοχές
  • Πίσω από σκριν: 2 πόντοι / 1 κατοχή
shot chart
Το Shot Chart του Σρέντερ στο MundoBasket

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα