Mundobasket 2023: Το... στοιχειωμένο 101 της Ελλάδας κόντρα στην Team USA (vid)

Νίκος Καρφής
Ο Παπαλουκάς
ΗΠΑ, Γερμανία, Σερβία και Καναδάς μπαίνουν στα ημιτελικά και... κυνηγούν το άπιαστο 101 της Ελλάδας κόντρα στην Team USA το 2006.

Έφτασε η ώρα των ημιτελικών. Η Σερβία κοντράρεται με τον Καναδά στις 11:45, ενώ οι ΗΠΑ θα παίξουν με την Γερμανία στις 15:40 με έπαθλο τη θέση στον τελικό. Στην ιστορία των ημιτελικών, η κορυφαία επιθετική επίδοση ομάδα ήρθε το 2006. Και φυσικά ανήκει στην Ελλάδα. Η Εθνική μας είχε πετύχει 101 στη νίκη της κόντρα στην Team USA, ενώ το συγκεκριμένο ματς είναι εκείνο με το μεγαλύτερο συνολικό σκορ στην ιστορία των ημιτελικών (101-95)

Επιπλέον αν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς προκριθούν θα είναι πρώτη φορά που ο τελικός θα γίνει ανάμεσα σε ομάδες της αμερικανικής ηπείρου. Μέχρι στιγμής έχουμε 6 ευρωπαϊκούς τελικούς με τελευταίο εκείνον της Ελλάδας με την Ισπανία το 2006. Επίσης επτά φορές έχει μονομαχήσει η Ευρώπη με ομάδα της Αμερικής στον τελικό.

Τέλος ο Καναδάς είναι μια νέα ομάδα στα ημιτελικά, ενώ η Γερμανία το έκανε το 2002, όπου κατέκτησε και το μοναδικό μετάλλιο σε επίπεδο Mundobasket. Σαν ανεξάρτητο κράτος, η Σερβία έχει παρουσιαστεί σε δύο ημιτελικούς όπου ηττήθηκε και στις δύο περιπτώσεις.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!