Ζαγκλής στο Gazzetta: «Φάνηκε στην πράξη η εμπιστοσύνη που υπάρχει στην Ελλάδα στο μπάσκετ Γυναικών» (vid)

Ζαγκλής στο Gazzetta: «Φάνηκε στην πράξη η εμπιστοσύνη που υπάρχει στην Ελλάδα στο μπάσκετ Γυναικών» (vid)

Ο Ζαγκλής
O γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής μίλησε στο Gazzetta για το Eurobasket Γυναικών του 2025 που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα. Αποστολή στη Μανίλα: Κωνσταντίνος Μελάγιες.

Μετά από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από το 2008 (Προολυμπιακό Ανδρών), η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μια σπουδαία διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Το Eurobasket Γυναικών για το 2025 θα διεξαχθεί στην Ελλάδα. Τα παιχνίδια των τεσσάρων ομίλων θα γίνουν σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Τσεχία, ενώ η τελική φάση μόνο στη χώρα μας. Για πρώτη φορά η Ελλάδα παίρνει μια τόσο σπουδαία διοργάνωση για τον γυναικείο αθλητισμό και αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική είδηση.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής που βρίσκεται στη Μανίλα για το Mundobasket Ανδρών, μίλησε στο Gazzetta για τη σπουδαία διοργάνωση που πήρε η χώρα, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της... οικοδέσποινας για το Eurobasket Γυναικών του 2025.

«Eίναι σαφής η στρατηγική μας κατεύθυνση για τη στήριξη των Γυναικών στο μπάσκετ. Για δεύτερη τετραετία η Γενική Συνέλευση της FIBA μας έδωσε πολύ ξεκάθαρη στρατηγική κατέυθυνση. Αυτό είναι το πρώτο θέμα. Το δεύτερο είναι ότι αυτή η επένδυση συνεχίζεται και έρχεται μαζί με πρωτοπόρα αλλαγή στο format. Τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων, διασπορά διοργάνωσης στην Ευρώπη. Περισσότεροι φίλαθλοι θα απολαύσουν το θέαμα. Είναι πολύ σημαντικό πως οι μεγάλες ομοσπονδίες με παράδοση στο άθλημα, θα στηρίξουμε το μπάσκετ γυναικών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ελληνική ομοσπονδία πήρε αυτό το βήμα. Τους συγχαίρω, άξιζαν. Παρουσίασαν μια πολύ καλή υποψηφιότητα», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Βλέπω μεγάλη εμπιστοσύνη στο γυναικείο μπάσκετ και θεωρώ πως από τις πρώτες συζητήσεις που είχαμε με τον κ. Λιόλιο, νομίζω πως εμείς προς τα εκεί πηγαίνουμε. Και η ΕΟΚ μαζί το αποδεικνύει στην πράξη. Οπότε θεωρώ πως θα έχουμε μια εξαιρετική τελική φάση. Πιστεύω θα έχουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο γιατί θα κάνουμε μια πολύ καλή στρατηγική προώθηση του event. Νομίζω και τα φιλικά που έπαιξε η Εθνική στην Αθήνα, έχουν αρχίσει να δείχνουν πως υπάρχει κοινό για το μπάσκετ γυναικών. Πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να απολαύσει τις κορυφαίες αθλήτριες».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!