Τον Νοέμβριο θα ανακοινωθούν οι χώρες που θα διοργανώσουν τα Προολυμπιακά Τουρνουά

Τον Νοέμβριο θα ανακοινωθούν οι χώρες που θα διοργανώσουν τα Προολυμπιακά Τουρνουά

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο Κώστας Παπανικολάου
Η FIBA ενημέρωσε ότι οι τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσοτυν τα Προολυμπιακά Τουρνουά από τα οποία θα προκύψουν τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα γίνουν γνωστές τον Νοέμβριο.

Το Mundobasket 2023 ολοκληρώνεται την Κυριακή 10/9 με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού ανάμεσα στη Γερμανία και τη Σερβία που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, τσεκάροντας τα δυο εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης.

Από 'κει και πέρα, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έχουν εξασφαλίσει η διοργανώτρια Γαλλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς από τη «ζώνη» της Αμερικής, η Αυστραλία από τη «ζώνη» της Ωκεανίας, η Ιαπωνία από τη «ζώνη» της Ασίας και το Νότιο Σουδάν από τη «ζώνη» της Αφρικής.

Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν τη «12άδα» του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ θα προκύψουν από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά και η FIBA ενημέρωσε ότι οι διοργανώτριες χώρες θα γίνουν γνωστές στα τέλη Νοεμβρίου

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα Προολυμπιακά Τουρνουά

  • Από το Mundobasket

Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Πουέρτο Ρίκο, Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελλάδα, Γεωργία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος, Φιλιππίνες, Μεξικό, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού.

  • Από τα Προ-Προολυμπιακά τουρνουά

Πολωνία, Κροατία, Μπαχρέιν, Καμερούν, Μπαχάμες.