Mundobasket 2023, Γερμανία: Ο Νοβίτσκι αποθέωσε τους πρωταθλητές κόσμου

Γιάννης Σταυρουλάκης
dirk
Η Γερμανία πάτησε στην κορυφή του κόσμου και ο Ντιρκ Νοβίτσκι υποκλίθηκε στους συμπατριώτες του μετά από τη νίκη επί της Σερβίας στον τελικό του Mundobasket 2023.

Η προηγούμενη μεγάλη επιτυχία των Γερμανών στα Mundobasket σημειώθηκε πριν από 21 χρόνια, όταν η «Mannschaft» κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό με τη Νέα Ζηλανδία στη διοργάνωση της Ιντιανάπολις, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ο κορυφαίος Γερμανός μπασκετμπολίστας όλων των εποχών και legend των Ντάλας Μάβερικς είδε τους συμπατριώτες του να κατακτούν την κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής Γερμανίας έπειτα από το 83-77 επί της Σερβίας στον τελικό της Μανίλα.

Ο Ντένις Σρέντερ ήταν ο απόλυτος ηγέτης των Γερμανών στο τουρνουά, κατακτώντας τον τίτλο του MVP ενώ ο Γκόρντον Χέρμπερτ... άδειασε μετά το ματς σε μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του τελικού.

«Πρωταθλητές κόσμου!!! Απίστευτο! Τι ομάδα!» ήταν το σχόλιο του Νοβίτσκι, ο οποίος έχει πανηγυρίσει επίσης και το ασημένιο μετάλλιο στο EuroBasket 2005 με την Εθνική Γερμανίας.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: INTIME