Mundobasket 2023: Καλύτερος προπονητής ο Λούκα Μπάνκι

Mundobasket 2023: Καλύτερος προπονητής ο Λούκα Μπάνκι

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο Λούκα Μπάνκι αναδείχτηκε Καλύτερος Προπονητής στο Mundobasket 2023
Στην παρθενική συμμετοχή της σε Mundobasket, η Λετονία τερμάτισε στην πέμπτη θέση έχοντας στην άκρη του πάγκου τον Λούκα Μπάνκι που αναδείχτηκε Καλύτερος Προπονητής στο τουρνουά.

Στην περίπτωση του Λούκα Μπάνκι και της συμφωνίας με την Ομοσπονδία Mπάσκετ της Λετονίας τον Μάρτιο του 2021, το ιταλικό ταμπεραμέντο του άλλοτε προπονητή της ΑΕΚ ταίριαξε ιδανικά με την κουλτούρα μιας χώρας όπου το εθνικό άθλημα είναι το χόκεϊ επί πάγου.

Η Λετονία πήρε τον δύσκολο δρόμο κι εν τέλει προκρίθηκε στο Mundobasket 2023 για πρώτη φορά στην ιστορία της, διανύοντας μια μακρά διαδρομή που άρχισε από τα προ-προκριματικά και κορυφώθηκε με τη νίκη επί της Λιθουανίας για τις θέσεις 5-6, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

Σε ό,τι αφορά τον Μπάνκι, ο Ιταλός κόουτς αναδείχτηκε Καλύτερος Προπονητής στο Μουντομπάσκετ, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική πορεία της Λετονίας που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μέσω Προολυμπιακού Τουρνουά.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!