Πετρούσεφ στο Gazzetta: «Η Γερμανία το χτίζει όλο αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια» (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Πετρούσεφ στο Gazzetta: «Η Γερμανία το χτίζει όλο αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια» (vid)
Ο Φίλιπ Πετρούσεφ σχολίασε την ήττα της Σερβίας στον τελικό του Mundobasket 2023 από τη Γερμανία, κάνοντας αναφορά στον τραυματισμό του Όγκνιεν Ντόμπριτς.

Αποστολή στη Μανίλα: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Η πορεία της Σερβίας στο Mundobasket 2023 ολοκληρώθηκε με την ήττα από τη Γερμανία στον τελικό, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο και έχοντας τσεκάρει ήδη την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά το τέλος του αγώνα με τους Γερμανούς, ο Φίλιπ Πετρούσεφ εξήγησε στη μεικτή ζώνη: «Κανένας δεν μας έδινε πιθανότητες... Κανένας δεν πίστευε ότι θα προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικά, προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήραμε το μετάλλιο. Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για τους εαυτούς μας, είναι δύσκολο μετά το σημερινό όμως παλέψαμε και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι...».

Σε ερώτηση του Gazzetta για το τι δεν πήγε καλά στον τελικό, είπε: «Η Γερμανία είναι σπουδαία ομάδα, το χτίζουν όλο αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια. Εμείς ίσως να ήμασταν λίγο νευρικοί, ίσως δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και αφήσαμε κάποια πράγματα να μας επηρεάσουν όπως κάποιες διαιτητικές αποφάσεις όμως στο τέλος έβγαλαν περισσότερες φάσεις και ήταν καλύτεροι».

Ενώ για τον τραυματισμό του Όγκνιεν Ντόμπριτς και το πλήγμα που δέχτηκε η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, είπε: «Αυτό ήταν τεράστιο! Τον χάσαμε στις πρώτες φάσεις του αγώνα και ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες μας στο τουρνουά, αν όχι ο καλύτερος. Και στην άμυνα, και στην επίθεση. Παλέψαμε, αλλά πολλές συνθήκες δεν ήταν με το μέρος μας».

Κρίνοντας την εικόνα της Σερβίας στο ματς, επισήμανε: «Το θέλαμε τόσο πολύ και όταν προηγήθηκαν, θέλαμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό. Ίσως βιαστήκαμε λίγο περισσότερο όμως είναι αυτό που είναι. Είχαμε μια ευκαιρία, ένα ανοιχτό τρίποντο, μετά είχαμε ακόμα μια δυο επιθέσεις. Είχαμε τις ευκαιρίες μας...».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA