Σίμανιτς: «Είναι πιθανό να παίξω ξανά μπάσκετ, ήμουν αναίσθητος για πέντε μέρες»

Σίμανιτς: «Είναι πιθανό να παίξω ξανά μπάσκετ, ήμουν αναίσθητος για πέντε μέρες»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Σίμανιτς: «Είναι πιθανό να παίξω ξανά μπάσκετ, ήμουν αναίσθητος για πέντε μέρες»
Ο Μπόρισα Σίμανιτς δήλωσε αισιόδοξος ότι θα παίξει ξανά μπάσκετ μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στη Μανίλα και του αφαιρέθηκε το τραυματισμένο νεφρό.

H είδηση ότι ο Μπόρισα Σίμανιτς έχασε το τραυματισμένο νεφρό του κατά τη διάρκεια του Mundobasket στη Μανίλα σόκαρε άπαντες στον κόσμο του μπάσκετ.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι η αφαίρεση του τραυματισμένου νεφρού ήταν η μοναδική επιλογή για τον Σέρβο φόργουορντ λόγω της εμφάνισης επιπλοκών που προέκυψαν κατά τη μετεγχειρητική πορεία ενώ είχε προηγηθεί το χτύπημα του Νοτιοσουδανού Νούνι Όμοτ.

Μάλιστα ένας Βόσνιος προσέφερε το νεφρό του στον Σίμανιτς, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς. Ο μεγάλος άτυχος της Εθνικής Σερβίας μίλησε για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του και δήλωσε αισιόδοξος ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει στα γήπεδα:

«Νιώθω καλά. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο όμως η κατάστασή μου βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Άρχισα να περπατάω και να τρώω. Ελπίζω σε ταχεία ανάρρωση. Δεν ξέρω πολλά πράγματα ακόμα... Είναι πάντως πιθανό να παίξω ξανά μπάσκετ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα για τους επόμενους τρεις μήνες. Έπειτα θα υποβληθώ σε νέες εξετάσεις και θα έχω καλύτερη εικόνα για την κατάστασή μου».

Στη συνέχεια, είπε: «Υποβλήθηκα σε δυο επεμβάσεις. Δεν είχα επαφή για πέντε μέρες, ήμουν αναίσθητος. Δεν είχα καν το τηλέφωνό μου μαζί. Όταν κατάφερα να πάρω στα χέρια μου το τηλέφωνό μου, έστειλα μήνυμα στους συμπαίκτες μου για να τους ενθαρρύνω. Οι νίκες που πέτυχαν σημαίνουν πολλά για μένα»

@Photo credits: FIBA