Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι 23 παίκτες που συμμετείχαν σε όλους τους αγώνες των «παραθύρων»

Newsroom
Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι 23 παίκτες που συμμετείχαν σε όλους τους αγώνες των «παραθύρων»

bet365

Ο «χάρτης» των 32 ομάδων που θα αγωνιστούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία συμπληρώθηκε ενώ 23 παίκτες συμμετείχαν σε όλα τα παιχνίδια των ομάδων τους στα «παράθυρα».

Οι 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο (25/8-10/9) είναι και επίσημα γνωστές με την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία.

Η τελευταία χρονικά ομάδα που πήρε την πρόκριση ήταν η Σερβία, η οποία επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας και ακολούθησε τη Λετονία και την Ελλάδα από τον προκριματικό όμιλο Ι. Στο μεταξύ, 23 διεθνείς συμμετείχαν σε όλα τα παιχνίδια των ομάδων τους στα «παράθυρα».

Ειδικά αναφορά μπορεί να γίνει στους εξής:

Φινλανδία: Μίκαελ Γιαντούνεν, Σάσου Σάλιν, Ελίας Βατόνεν

Ήταν οι παίκτες που οδήγησαν τη Φινλανδία στα παιχνίδια όπου δεν αγωνίστηκε ο Λάουρι Μάρκανεν. Και τα πήγαν περίφημα. Ο Σάλιν είχε 13.1 πόντους με 44.7% στα τρίποντα, ο Γιαντούνεν σκόραρε 12.3 πόντους με 5.9 ριμπάουντ και ο Βατόνεν πετύχαινε 8 πόντους με 4.9 ριμπάουντ.

Γεωργία: Ταντ Μακ Φάντεν, Γκιόργκι Σερμανίντι, Καχαμπέρ Τζιντζαράντζε

Σε συνεργασία με τον απίστευτο Τόκο Σενγκέλια, οδήγησαν τη Γεωργία για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μακ Φάντεν ήταν ο πρώτος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ζώνη με 226 πόντους σε 12 ματς, ενώ ο Σερμαντίνι ήταν δεύτερος στη σχετική λίστα με 196 πόντους.

Γερμανία: Γιούστους Χόλατζ

Ήταν καταλυτικός στη μεγάλη νίκη της Γερμανίας επί της Φινλανδία με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, και 9 ασίστ, στο πέμπτο Παράθυρο. Είχε επίσης 14 ασίστ (!!!), 6 ριμπάουντ και 6 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι των Προκριματικών εναντίον της Φιλνανδίας πάλι.

Λετονία: Ντάιρις Μπέρτανς, Κλαβς Κάβαρς, Αντρέις Γκρατζούλις

Η Λετονία, παρότι αποκλείστηκε από το Ευρωμπάσκετ ήταν μία από τις πιο συνεπείς και πιο αποτελεσματικές ομάδες των Παραθύρων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρότι χρειάστηκε να αγωνιστεί σε Προ-Προκριματικούς, όπου και οι τρεις παίκτες αγωνίστηκαν κι εκεί ε όλα τα ματς (4), η Λετονία τελείωσε με το καλύτερο ρεκόρ της Ευρωπαϊκής Ζώνης στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νίκησαν σε 11 από τα 12 παιχνίδια τους και μάλιστα οι 11 νίκες ήρθαν συνεχόμενες, μετά την ήττα στην πρεμιέρα.

Μαυροβούνιο: Ζόραν Νίκολιτς, Νεμάνια Ράντοβιτς

Ο Νίκολιτς ήταν μία ρεζέρβα πολυτελείας για την ομάδα του Μαυροβουνίου, ενώ ο Ράντοβιτς όσο περνούσαν τα ματς εξελισσόταν σε Χ Factor για την Εθνική ομάδα της χώρας τους. Μάλιστα, στα τελευταία δύο πολύ κρίσιμα ματς του Παραθύρου που ολοκλήρωσε τη διαδικασία, ο Ράντοβιτς πρόσφερε τα καλύτερα παιχνίδια του. Είχε 16 πόντους και 11 ριμπάουντ κόντρα στη Βοσνία, και 16 πόντους με 9 ριμπάουντ εναντίον της Τσεχίας.

Η λίστα των 23 παικτών που δεν έχασαν ούτε ένα παιχνίδι της ομάδας τους στα «Παράθυρα»:

Βέλγιο: Αλεξάντρ Λιμπέρ
Βοσνία: Αμάρ Γκέγκιτς, Αλεξάνταρ Λάζιτς, Κενάν Καμένιας
Τσεχία: Τόμας Κλιζλινκ
Φινλανδία: Μίκαελ Γιαντούνεν, Σάσου Σάλιν, Ελίας Βατόνεν
Γερμανία: Γιούστους Χόλατζ
Γεωργία: Ταντ Μακ Φάντεν, Γκιόργκι Σερμανίντι, Καχαμπέρ Τζιντζαράντζε
Ουγγαρία: Ακος Κέλερ
Ισλανδία: Τρίγκβι Χλίνασον, Εγκιρ Στέιναρσον (10/10 ματς)
Ισραήλ: Τομέρ Γκίνατ, Νίμροντ Λεβί
Λετονία: Ντάιρις Μπέρτανς, Κλαβς Κάβαρς, Αντρέις Γκρατζούλις
Μαυροβούνιο: Ζόραν Νίκολιτς, Νεμάνια Ράντοβιτς
Ολλανδία: Καγε Βαν Ντερ Βούουρστ ντε Βρις (έπαιξε σε 10/10 ματς)

Παίκτες που αγωνίστηκαν σε όλα εκτός από ένα παιχνίδια

Βοσνία: Αντίν Βράμπατς
Ουγγαρία: Μπένεντεκ Βάραντι
Ιρλανδία: Ελβαρ Φρίντρικσον, Τζεν Αξελ Γκούντμουντσον, Σίγκτριγκουρ Μπγιόρνσον, Καρλ Γιόνσον
Σερβία: Μάρκο Γκάγκοντιτς-Κούριτζα
Ισπανία: Γιοέλ Πάρα
Ουκρανία: Ντένις Λουκάσοφ, Ίλια Σιντόροφ

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα