Προoλυμπιακό τουρνουά: Το ΣΕΦ ήδη ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού

Προoλυμπιακό τουρνουά: Το ΣΕΦ ήδη ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού

ΣΕΦ Προολυμπιακο

bet365

Η FIBA ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα πάρει το ένα από τα τέσσερα ΠροΟλυμπιακά τουρνουά, με το ΣΕΦ να είναι το γήπεδο που θα το φιλοξενήσει.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη διοργάνωση που φιλοξένησε η Ελλάδα, μετά το 2008, σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και όχι μόνο.

Και το «ετοιμάζεται» είναι κυριολεκτικό. Στο φαληρικό γήπεδο έχουν ήδη ξεκινήσει βελτιωτικές εργασίες, προκειμένου να διορθωθούν κάποια πράγματα και το γήπεδο να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η FIBA. Η διοίκηση του φαληρικού σταδίου μερίμνησε και θα αλλάξει όλο τον κλιματισμό ώστε να συναντά τις προϋποθέσεις που έχει ορίσει η FIBA.

Από εκεί και πέρα ήδη αλλάζουν προς το καλύτερο τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων ομάδων όταν αγωνίζεται εντός έδρας ο Ολυμπιακός. Μία από τις προδιαγραφές της FIBA είναι να υπάρχουν στη σειρά τέσσερα αποδυτήρια που να διαθέτουν μέσα όλες τις απαραίτητες ανέσεις για παίκτες και προπονητές.

Ήδη στην Ελβετία και τη Γενεύη, για την κλήρωση των ομίλων (20:00) βρίσκονται ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Ντίνος Σβερκούνος.

Το συνολικό «πακέτο» για την ανάληψη του ΠροΟλυμπιακού τουρνουά θα φτάσει στα 2.7 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο είναι μία σημαντική κίνηση της ΕΟΚ, η οποία αυξάνει κατακόρυφα τις ελπίδες πρόκρισης της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στο δρόμο του 2008

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς από το 2008, στους Αγώνες του Πεκίνο, όπου είχε προκριθεί ξανά μέσα από τη διαδικασία ενός ΠροΟλυμπιακού τουρνουά, το οποίο είχε γίνει στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ.

Μετά το τουρνουά του 2008, η Ελλάδα έχει αναλάβει τη διοργάνωση ένα Final Four και ένα Final 8 για το BCL της FIBA. Αμφότερα έγιναν στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να αναλαμβάνει τη διοργάνωσή τους.

Αυτό σημαίνει ότι το ΠροΟλυμπιακό τουρνουά του Ιουλίου (2-7 του μήνα) είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που καταλήγει σε ελληνικά χέρια, μετά το 2008.

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα