Περιστέρι - ΠΑΟΚ 64-49: Ο Χουγκάζ έκρινε τον μικρό τελικό του Super Cup (vids)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Με τον Νίκο Χουγκάζ να σημειώνει τους 18 από τους 22 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, το Περιστέρι bwin επικράτησε του ΠΑΟΚ στον μικρό τελικό του Super Cup με 64-49 και κατέκτησε την 3η θέση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: Γιώργος Κούβαρης

Το Περιστέρι bwin έκλεισε νικηφόρα την παρουσία του στο Super Cup της Ρόδου και έκανε την καλύτερη πρόβα τζενεράλε πριν από το τζάμπολ της Basket League την επόμενη εβδομάδα. Επικράτησε στο... ρελαντί του ΠΑΟΚ στον μικρό τελικό, με τον «δικέφαλο» να ολοκληρώνει την παρουσία του στο σμαραγδένιο νησί με 0/2.

Ο Νίκος Χουγκάζ με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, σ' ένα ματς όπου οι «κυανοκίτρινοι» στηρίχθηκαν πολύ στην άμυνά τους, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν άστοχοι εντός παιδιάς έχοντας μόλις 15/51 σουτ και ποσοστό της τάξεως του 29%.

«Διψήφιοι» για το Περιστέρι ήταν επίσης οι Μήτρου-Λονγκ (11π.) και Ράγκλαντ (11π.) ενώ από τον ΠΑΟΚ διασώθηκε ο ΜακΝις (12π.)

Το ματς: Περιστέρι - ΠΑΟΚ

Ήταν ολοφάνερο ότι οι δύο ομάδες ήθελαν να παίξουν τόσο... όσο χρειαζόταν μία εβδομάδα πριν από το τζάμπολ του πρωταθλήματος. Το Περιστέρι bwin ξεκίνησε καλύτερα το ματς και με τον Νίκο Χουγκάζ να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες βρέθηκε στο +7 (17-10) λίγο πριν από το πρώτο δεκάλεπτο.

Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +9 για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου (23-14), την ώρα που ο (για άλλη μια φορά) εξαιρετικός Τζαμάνι ΜακΝις προσπαθούσε να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μέσα στο ματς. Ένα τρίποντο του Μπελιάουσκας στο 13' έφερε τον «δικέφαλο» σε απόσταση δύο κατοχών (23-19). Όμως και πάλι. Ο Χουγκάζ συνέχισε το... βιολί του και ηγήθηκε ώστε το Περιστέρι να φτάσει στο +13 (34-21) με επιμέρους 11-2.

Το πρώτο μισό του αγώνα έκλεισε με την ομάδα των δυτικών προαστίων να προηγείται με 41-26 έχοντας επιβάλλει τον δικό της ρυθμό στο ματς. Ο ΜακΝις (10π.) δεν είχε στηρίγματα στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ ο Χουγκάζ ήταν εξαιρετικός έχοντας κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα με 18 πόντους (2/3δίπ., 4/6τρ., 2/2β.) Συνολικά το Περιστέρι είχε 7/12 δίποντα, 7/16 τρίποντα και 6/7 βολές, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ άστοχος με μόλις 7/25 εντός παιδιάς, εκ των οποίων 1/10 τρίποντα!

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα και το Περιστέρι bwin κρατούσε σταθερά διψήφια διαφορά στο σκορ και μάλιστα εκτοξεύθηκε στο +20 (50-30 στο 27'). Έκτοτε η... σεμνή τελετή του μικρού τελικού άρχισε να λαμβάνει τέλος στη Ρόδο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει μέσα από την άμυνα του, με την 3η περίοδο να κλείσει στο 53-37. Το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε απλά και μόνο μια τυπική διαδικασία με το Περιστέρι να φτάνει στην άνετη επικράτηση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο ξέσπασμα του Περιστερίου bwin στην 2η περίοδο και στο επιμέρους σκορ 11-2 δια χειρός Νίκου Χουγκάζ με το οποίο πήρε διψήφια διαφορά (34-21) και στην ουσία βρέθηκε σε θέση οδηγού έως και το τέλος της αναμέτρησης.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Νίκος Χουγκάζ πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Περιστερίου bwin έχοντας 22 πόντους (εκ των οποίων οι 18 στο πρώτο ημίχρονο) με 2/4 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ, 1 τάπα και 2 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάιλερ Φλάτερν και Μάικλ Γκίλμορ δεν βοήθησαν καθόλου τον ΠΑΟΚ στον μικρό τελικό έχοντας στο σύνολο 0/10 εντός παιδιάς!

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Τζο Ράγκλαντ είχε σαφώς καλύτερη παρουσία από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και αποτέλεσε τον άξιο συμπαραστάτη του Νίκου Χουγκάζ απέναντι στον ΠΑΟΚ.Πολύ καλή και η παρουσία του Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος είχε μείνει εκτός από το ματς με τους «ερυθρολεύκους».

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η αστοχία του ΠΑΟΚ στα τρίποντα με 4/21 και τα 16 λάθη των παικτών του Τακιανού για μόλις 10 ασίστ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Μετά το τριήμερο στη Ρόδο, οι δύο ομάδες περιμένουν την έναρξη του πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα, με το Περιστέρι bwin να... επιστρέφει στο σμαραγδένιο νησί για να αντιμετωπίσει τον Κολοσσό (7/10, 17:00) και τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Προμηθέα Πάτρας (7/10, 20:15).

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 41-26, 53-37, 64-49.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER CUP ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα