Παπανικολάου στο Gazzetta: «Ήταν η σειρά του κόουτς να πάρει την αναγνώριση που του αξίζει»

Γιώργος Κούβαρης
Παπανικολάου

bet365

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο Gazzetta για την κίνηση που έκανε στην απονομή καλώντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να σηκώσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: Γιώργος Κούβαρης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα στο ξεκίνημα του αγώνα για το ξέσπασμα της ομάδας του και για την απόλυτη κυριαρχία στον τελικό του Super Cup. Στα 26:10 πέτυχε 10 πόντους έχοντας «γεμάτη» στατιστική με 2/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Μάλιστα είχε και το δεύτερο καλύτερο +/- της ομάδας του (μετά Λουκ Σίκμα) με +18 πόντους πόντους κάθε φορά που ήταν στο παρκέ.

Ως αρχηγός ήταν εκείνος που κλήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να παραλάβει το τρόπαιο του Super Cup. Όμως προτίμησε να παραχωρήσει αλλού τα... ηνία. Πέρυσι το είχε κάνει με τον Χρήστο Μπαφέ, τον Sports Director της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Φέτος ήταν η σειρά του Γιώργου Μπαρτζώκα. Κατά τη διάρκεια της απονομής, ο Κώστας Παπανικολάου έδωσε το τρόπαιο στον προπονητή του Ολυμπιακού αν και εκείνος με το... ζόρι δέχθηκε να το σηκώσει πρώτος στον ουρανό της Ρόδου.

«Δεν είναι κριτήριο αυτός ο τελικός για καμία από τις δύο ομάδες»

«Ο κόουτς βρίσκεται στην ομάδα τρία χρόνια, είναι η 4η χρονιά του αυτή αν δεν κάνω λάθος, είχαμε την τύχη και την ικανότητα να κατακτήσουμε τίτλους τα τελευταία χρόνια και το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι είχε έρθει η σειρά του για να πάρει την αναγνώριση που του αξίζει στον σύλλογο. Δεν υπήρχε κάποιος άλλος λόγος ή κάποιο μυστικό μήνυμα» είπε ο Κώστας Παπανικολάου στο Gazzetta μετά τον τελικό για την κίνησή του να δώσει το τρόπαιο στον 58χρονο προπονητή.

Όσον αφορά το παιχνίδι και την απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να είναι κριτήριο για το πώς είναι οι δύο ομάδες. Αμφότερες είναι ανέτοιμες αλλά σίγουρα κάναμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Αν θέλεις εμείς κάναμε ένα εξαιρετικό ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός ένα κακό ημίχρονο. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι εμείς με την δική μας απόδοση καταφέραμε να κάνουμε τον Παναθηναϊκό να έχει τόσο κακό ημίχρονο. Όμως δεν γίνεται να μπουν κριτήρια τόσο νωρίς στη σεζόν από δύο εξαιρετικές ομάδες. Και οι οποίες θα αναμετρηθούν άλλες 10 φορές τουλάχιστον μέσα στη σεζόν. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε, αλλά σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μας το γεγονός ότι νικήσει και κατακτήσαμε αυτόν τον τίτλο για τη συνέχεια της χρονιάς».

Για το αν η ομοιογένεια του Ολυμπιακού ήταν εκείνη που έκανε την διαφορά, ο αρχηγός των Πειραιωτών, ανέφερε: «Σίγουρα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ότι υπάρχει ένα σημαντικός κορμός από την προηγούμενη χρονιά. Όμως η αποφασιστικότητα με την οποία πηγαίναμε σε κάθε φάση στο πρώτο ημίχρονο και η μαχητικότητα που επιδείξαμε ήταν το κλειδί του παιχνιδιού».

«Όπως με ενοχλούσε τότε με τον Βασίλη, με ενοχλεί και τώρα με τον Κώστα»

Ο ίδιος είχε πει κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον Κώστα Σλούκα και την παρουσία του στον Παναθηναϊκό ότι «στο παρκέ θα υπάρξει και η κόντρα, θα υπάρξει και η αψιμαχία, δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε μεγαλύτερο απ' όσο είναι» ωστόσο ο νέος αρχηγός των «πρασίνων» δεν εισέπραξε και την... καλύτερη υποδοχή από τους φίλους του Ολυμπιακού: «Δεν μπορώ να πω στον καθένα πώς θα μιλήσει. Και εγώ όταν θα πάω στο ΟΑΚΑ θα ακούσω διάφορα. Εγώ το λέω με την έννοια του πώς βλέπω εγώ την όλη κατάσταση. Και είπα επίσης ότι καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Δεν μπορώ εγώ σε ενήλικες ανθρώπους να τους αλλάξω τον τρόπο σκέψης και να τους πω το πώς θα συμπεριφερθούν και τι θα κάνουν. Καλώς ή κακώς έτσι είναι ο αθλητισμός, κακώς αν με ρωτάτε» και συνέχισε:

«Όμως ισχύει και για τις δύο πλευρές. Και δεν έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Τα είπα αυτά γιατί τα έχω ζήσει και με την αντίθετη πλευρά του Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη). Όπως με ενοχλούσε τότε, έτσι με ενοχλεί και κάθε φορά. Δεν αλλάζει κάτι. Η δική μου σχέση με τα παιδιά που ήμασταν μαζί, και όχι μόνο με τον Κώστα (σ.σ. Σλούκα) και τον Ιωάννη (σ.σ. Παπαπέτρου) αλλά με τον Ντίνο, τον Καλαϊτζάκη, τον Μωραΐτη με τους οποίους ήμασταν και στην Εθνική ομάδα, τους βλέπω το ίδιο».

Πριν από το Super Cup υπήρχε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να νικήσει τον Ολυμπιακό από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν λόγω της ποιοτικής αναβάθμισης που είχε κάνει στο ρόστερ. Ήταν ωστόσο κάτι που ηχούσε... περίεργα και χτυπούσε «καμπανάκια» στα αυτιά των παικτών του Ολυμπιακού; «Η αυτοπεποίθηση μας είναι μεγάλη επειδή υπάρχει ο βασικός κορμός από τα δύο προηγούμενα και πολύ πετυχημένα χρόνια για εμάς. Αυτή η αυτοπεποίθηση μας κάνει να νιώθουμε πιο άνετα μέσα στο παρκέ, δουλεύουμε με μεγαλύτερη συνοχή και αυτό είναι κάτι που βοηθάει και τα νέα παιδιά που έρχονται στην ομάδα ώστε να προσαρμοστούν γρήγορα. Και νομίζω ότι αυτό δούλεψε και στον τελικό. Από εκεί και πέρα κάθε ματς εναντίον του Παναθηναϊκού, όπως και του Παναθηναϊκού εναντίον μας, είναι από μόνη της μία πρόκληση και θέλεις πάντα να κερδίζεις».

Όσο για το ματς που έρχεται για την πρεμιέρα της Euroleague την ερχόμενη Παρασκευή (6/10, 21:15) στο ΟΑΚΑ; «Τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Τελείως διαφορετικό. Είναι μια εβδομάδα όπου και οι δύο ομάδες θα δουλέψουν πάρα πολύ. Θα έχουν επίσης εικόνα από αυτό το παιχνίδι ώστε να δουν και να δουλέψουν πάνω σε κάποια πράγματα. Αυτό το ματς μας βοηθάει στο ψυχολογικό μας μπουστάρισμα αλλά μόνο όσον αφορά τη συνέχεια δίνοντας την επιβεβαίωση ότι δουλεύουμε σωστά και ότι έχουμε πολλά ακόμα πράγματα να βελτιώσουμε και διορθώσουμε».

 

SUPER CUP ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα