Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ θύμισε σε όλους πόσο κυριαρχικός παραμένει

Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ θύμισε σε όλους πόσο κυριαρχικός παραμένει

Νίκολα Μιλουτίνοφ

bet365

Μετά το MundoBasket, ήρθε και το διήμερο του Super Cup με τον Ολυμπιακό για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που συνεχίζει να θυμίζει σε όλους ότι παραμένει ένας από τους κορυφαίους σέντερ στην Ευρώπη.

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν κρίθηκε πολύ νωρίς. Ο Ολυμπιακός πρόλαβε να προηγηθεί με 32-4 και ουσιαστικά έβαλε το φινάλε για να κατακτήσει το Super Cup. Ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες για τους οποίους το πέτυχε αυτό, βρίσκεται μέσα στη ρακέτα του.

Ο λόγος φυσικά για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ! Ο Σέρβος σέντερ παρουσιάστηκε σε εκπληκτική κατάσταση, έχοντας φόρα από το MundoBasket και πήρε όλες τις προσωπικές μονομαχίες για τον Ολυμπιακό σε άμυνα και επίθεση, όντας ένας από τους πυλώνες της διαφοράς των δύο ομάδων.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στη ρακέτα τους ένα φόβητρο, τόσο σε άμυνα, όσο και επίθεση. Κάτι που τους επιτρέπει να εντάξουν και πολύ πιο ομαλά τον Φαλ, που έχασε μερικές ημέρες προπονήσεων. Και ένα... φόβητρο μπορεί να κάνει και δουλειά η οποία να μη φαίνεται.

Η παρουσία του Μιλουτίνοφ για παράδειγμα είναι για την αντίπαλη άμυνα «πονοκέφαλος», ακόμα και όταν μια επίθεση τελειώνει. Ο Σέρβος πρόκειται για έναν σέντερ που πηγαίνει διαρκώς στο επιθετικό ριμπάουντ και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε από νωρίς να βάλει ακόμα περισσότερες αμφιβολίες, στην ήδη μπερδεμένη άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο κυρίαρχος Μιλουτίνοφ του Super Cup

Το τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, εν πολλοίς το γνωρίζαμε. Παρόλα αυτά, η μεταγραφή του που θεωρήθηκε σχεδόν σίγουρη στις αρχές του καλοκαιριού αλλά και η απουσία του για 1,5 χρόνο από την EuroLeague, οδήγησε εν μέρει στην υποτίμηση.

Υποτίμηση του πόσο κυριαρχικός σέντερ παραμένει στην Ευρώπη! Κάτι που μέσα σε ένα καλοκαίρι ήρθε ο ίδιος ο «Μίλου» να το θυμίσει, πρώτα με την Εθνική και ύστερα με τον Ολυμπιακό. Με τον Φαλ ακόμα ανέτοιμο, ο 29χρονος βρήκε θέση στο βασικό rotation της ομάδας και εκεί έκανε... πάρτι.

Οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά και μετέφεραν το κέντρο βάρους της επίθεσής τους εκεί, με τον Μιλουτίνοφ να παίρνει από νωρίς τις «μάχες» απέναντι στα αντίπαλα σέντερ, αναγκάζοντας τον Αταμάν να φτάσει στο τρίτο rotation ψηλού με τον Αντετοκούνμπο.

Η διπλή του απειλή με πρόσωπο και πλάτη στο καλάθι, ξεχαρβάλωσε κάθε αμυντικό πλάνο του Παναθηναϊκού, που φυσικά δε γινόταν να στείλει καν βοήθεια σε έναν από τους καλύτερους πασέρ 7-footer. Ο τελικός απολογισμός των 10 πόντων με 4 σουτ και 4/4 βολές, αναδεικνύει το πόσο δύσκολο παραμένει να αντιμετωπιστεί, ειδικότερα στη λειτουργία και την κυκλοφορία μπάλας του Ολυμπιακού, που μπορεί να τον φέρει σε καίριες θέσεις στη ρακέτα!

Αυτήν τη φορά δε χρειάστηκε καν να φτάσει σε ένα double-double, ούτε να ξεπεράσει κατά πολύ τα 20 λεπτά. Για 23:19 βρέθηκε στο παρκέ, κάνοντας όσα ακριβώς θεωρούνται στο ρεπερτόριό του, μαζί με αρκετές άμυνες στις αλλαγές πέραν από την προστασία της ρακέτας.

Πράγματα αρκετά για να... φοβίσει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο συναπάντημα αιωνίων της σεζόν. Ο Λεσόρ και ο Μπαλτσερόφσκι είναι δύο πολύ καλοί σέντερ, με τον πρώτο όμως να έχει κάποια προβλήματα στην ποστ άμυνα και τον δεύτερο τόσο σε όγκο απέναντι στον Σέρβο, όσο και στο pick n' roll. Με τον Μιλουτίνοφ για τους «πράσινους», πλέον, να αποτελεί ακόμα έναν γρίφο προς επίλυση μετά τον Φαλ στη ρακέτα.

Το μόνο σίγουρο παραμένει η δημιουργία ενός από τα καλύτερα δίδυμα ψηλών στον Πειραιά, που σίγουρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη φετινή πορεία της ομάδας.

1
Το Shot Chart του Μιλουτίνοφ στα δύο παιχνίδια του Super Cup

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPER CUP ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα