Παναθηναϊκός: Το «εφιαλτικό» διάστημα του 27-0 με 0/18 σουτ (vid)

Παναθηναϊκός: Το «εφιαλτικό» διάστημα του 27-0 με 0/18 σουτ (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Γκραντ

bet365

Ο Ολυμπιακός έκανε... φύλλο και φτερό τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Super Cup. Το «κενό» διάστημα των «πρασίνων», το 27-0 σερί και η δυστοκία των 14 λεπτών.

Σπανίως σημειώνονται τόσο μεγάλα σερί σ' έναν αγώνα μπάσκετ. Ειδικά σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» και μάλιστα σ' έναν τελικό όπου διακυβεύεται ένα τρόπαιο.

Τα όσα συνέβησαν στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαν μπασκετική λογική. Όχι φυσικά για τον Ολυμπιακό που έπαιξε καλό μπάσκετ και φρόντισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την αδυναμία του αντιπάλου του αλλά για τον Παναθηναϊκό που έβαζε... γκολ με τίποτα.

Έμεινε στο «μηδέν» για 14 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα! Ούτε ευστόχησε σε σουτ εντός παιδιάς, αλλά ούτε κατάφερε να επιδιώξει μια επαφή κοντά στο καλάθι για να πάνε οι παίκτες στη γραμμή των βολών για να «σπάσει» το μοναδικό σερί που είχαν «χτίσει» οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ήταν ένα εφιαλτικό διάστημα για τον Παναθηναϊκό το οποίο πλήρωσε στη συνέχεια του αγώνα καθώς δεν μπορούσε να υπάρξει γυρισμός. Ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» τα... έσπασαν εντός παιδιάς έχοντας 0/18 σουτ και 8 λάθη! Ακόμα και όταν έσπασε το σερί του Ολυμπιακού των 27 αναπάντητων πόντων, έγινε με 3/3 βολές του Κώστα Σλούκα. Αν πρέπει να αναζητήσουμε το αμέσως επόμενο εντός παιδιάς σουτ, τότε το χρονικό διάστημα της δυστοκίας θα φτάσει τα 16 αγωνιστικά λεπτά!

Το Gazzetta σκιαγραφεί τα όσα (δεν) έκανε το «τριφύλλι» με αποτέλεσμα να χάσει κάθε επαφή με το σκορ και συνάμα τη δυνατότητα να φανεί ανταγωνιστικό για την διεκδίκηση του τίτλου.

Τα 0/18 σουτ

Από το floater του Κώστα Σλούκα για το... 5-4 έως τις 3/3 βολές για το... 32-7 μεσολάβησαν περισσότερα από 14 αγωνιστικά λεπτά όπου ο Παναθηναϊκός έμεινε στο απόλυτο «μηδέν» με 0/18 εντός παιδιάς και τον δείκτη του σκορ να φτάνει και στο εξωπραγματικό +28 για τον Ολυμπιακό.

Από αυτά τα 0/18 σουτ των «πρασίνων», τα 0/11 ήταν σε προσπάθεια για τρίποντο, τα 0/6 μέσα από τη ρακέτα, ενώ υπήρξε μόνο ένα mid range σουτ που κατέληξε στο σίδερο.

  • Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: 0/3 σουτ
  • Ματίας Λεσόρ: 0/1 σουτ
  • Κώστας Σλούκας: 0/3 σουτ
  • Τζέριαν Γκραντ: 0/1 σουτ
  • Κάιλ Γκάι: 0/3 σουτ
  • Όλεκ Μπαλτσερόφσκι: 0/2 σουτ
  • Λευτέρης Μαντζούκας 0/1 σουτ
  • Ιωάννης Παπαπέτρου: 0/1 σουτ
  • Λούκα Βιλτνόζα 0/2 σουτ
Το Shot Chart «κενό» διάστημα του Παναθηναϊκού με τα 0/18 σουτ εντός παιδιάς

Τα 0/6 lay-ups

Με ποιον τρόπο ωστόσο εκδήλωναν επιθέσεις οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; Τα μακρινά σουτ είχαν την τιμητική τους με τα τρία γκαρντ των «πρασίνων» που παίρνουν πολλά προσπάθειες έξω από τα 6.75 μέτρα να είχαν 0/8 τρίποντα (Σλούκας 0/3, Βιλντόζα 0/2, Γκάι 0/3). Να σημειωθεί ότι από τα 0/18 άστοχα σουτ μόλις τα τρία ήταν χωρίς άμυνα, ενώ τα υπόλοιπα 15 ήταν contested σουτ.

  • Στατικά και pull up σουτ: 0/12
  • Lay-ups: 0/6

Όσο για τους παίκτες του Ολυμπιακού που οδήγησαν τους «πράσινους» στα άστοχα σουτ; Στο διάστημα του 27-0 σερί, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ανάγκασε με το μέγεθος και την άμυνά του να αστοχήσουν τέσσερις φορές οι αντίπαλοί του μέσα από τη «ρακέτα», ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έβγαλε τέσσερις άμυνες στα μακρινά σουτ του Παναθηναϊκού για 0/4 τρίποντα. Αθόρυβη, πλην όμως αποτελεσματική δουλειά έκανε ο Μιχάλης Λούντζης έχοντας οδηγήσει τους παίκτες του «τριφυλλιού» σε 0/3 τρίποντα, ενώ ο Σίκμα έκανε δύο φορές contested τα σουτ των «πρασίνων» από τις δύο γωνίες. από δύο άμυνες έβγαλαν οι Γουόκαπ και Κάνααν ενώ μία ο Παπανικολάου.

 

SUPER CUP ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα