Έτσι γιόρτασε την επέτειο η ΕΡΤ!!!

Βασίλης Γαλούπης Βασίλης Γαλούπης
Έτσι γιόρτασε την επέτειο η ΕΡΤ!!!

bet365

Μια ζωή τα ίδια! Όπως η ΕΡΤ «έχασε» πριν από 20 χρόνια (ακριβώς!) το χρυσό του Πύρρου, έτσι έγινε και με το χάλκινο του Ηλιάδη. Δείτε τα δημοσιεύματα της 1ης Αυγούστου 1992! Γράφει ο Β. Γαλούπης.

Πέρναγα μια μέρα πριν από μερικούς μήνες από την πίσω πλευρά του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και μου λέει μια συνάδελφος που ήταν μαζί μου στο αυτοκίνητο: «Το βλέπεις αυτό το παλιό αεροπλάνο στην γωνία; Είναι αυτό από το οποίο κατέβηκαν το 1992, γυρνώντας από την Βαρκελώνη, ο Πύρρος με την Βούλα».

Ένα αεροπλάνο παροπλισμένο, «κουρασμένο» και σκουριασμένο… Σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο, σε έναν (απ’ όλες τις απόψεις) προσγειωμένο πια αθλητισμό μετά την εκτόξευση 1992-2004!

Διθυραμβικά!

Την 1η Αυγούστου 1992, σαν σήμερα δηλαδή, όλα τα πρωτοσέλιδα ήταν διθυραμβικά. Ο Πύρρος Δήμας είχε γίνει την προηγούμενη μέρα ο πρώτος αθλητής που κατακτούσε χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, μετά το 1980 (του Μυγιάκη στην πάλη). Λίγες μέρες αργότερα η Πατουλίδου θα ντουμπλάριζε τις πρωτιές.

 

Στον κόσμο της μαγνητοσκόπησης!

Πολλά άλλαξαν από τότε. Και στον αθλητισμό και παντού. Εκτός, ίσως, μόνο από την ΕΡΤ! Η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στον «μαγνητοσκοπημένο» κόσμο της μερικές φορές. Και σε κάποια ζητήματα να είναι ίδια κι απαράλλαχτη.

Θυμήθηκα, λοιπόν, πως όταν ο Πύρρος είχε πάρει το χρυσό είχε γίνει ο κακός χαμός επειδή και τότε η ΕΡΤ δεν έκανε ζωντανή μετάδοση. Όπως ακριβώς συνέβη και σήμερα με το χάλκινο του Ηλιάδη, μια εικοσαετία μετά ακριβώς!

Σπάσανε τα τηλέφωνα…

Πιο κάτω, λοιπόν, μπορείτε να δείτε κι εσείς αυτούσια δυο από εκείνα τα (τόσο επίκαιρα, δυστυχώς…) δημοσιεύματα.

Το ένα είναι από τα Νέα (1/8/1992), όπου διαβάζουμε:

«Πλήθος τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας δεχτήκαμε χθες στα γραφεία των Νέων λόγω της μη ζωντανής μετάδοσης από την τηλεόραση του τελικού της άρσης βαρών των 82.5 κιλών, όπου ο Πύρρος Δήμας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο».

Στην συνέχεια του δημοσιεύματος μπορείτε να δείτε και την απάντηση του τότε υπεύθυνου της αποστολής για την ελληνική τηλεόραση, όπου τα έριχνε στην… Eurovision.

«Για τον υφυπουργό είχαν χρόνο»

Επίσης, βρήκαμε κι ένα δημοσίευμα από το εβδομαδιαίο «Ποντίκι», στις 6/8/1992, το οποίο μεταξύ άλλων γράφει:

«Όσο για την αθλιότητα της επίσημης Ελλάδας, δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ. Η κρατική (διάβαζε: κυβερνητική) ΕΡΤ παρέλειψε να δείξει τον Πύρρο Δήμα αγωνιζόμενο (μόνον η ντριμ τιμ φέρνει διαφήμιση) και ανασκεύασε με βιντεοσκόπηση της τελετής απονομής μεταλλίου. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να μεταδώσει εντεκάλεπτη συνέντευξη του υφυπουργού αθλητισμού…».

Μήπως θα λέμε τα ίδια και μετά από 20 χρόνια;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Γαλούπης
Βασίλης Γαλούπης

Από πιτσιρίκι στα γήπεδα και στα τσικό του Αστέρα Ζωγράφου μεταπήδησε ως έφηβος στην πυγμαχία και τα ρίγκ. Με το που γράφτηκε σε σχολή δημοσιογραφίας έπιασε ταυτόχρονα δουλειά στον "Φίλαθλο" το 1990, σε ηλικία 19 ετών, κάνοντας αρχικά βαρέα αθλήματα και περνώντας σταδιακά από ρεπορτάζ ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ.

Από τον Μάιο του 2001 απέκτησε την δική του στήλη “ΝΤΟΠΕρμαν” κάνοντας προολυμπιακά άνω – κάτω τον ελληνικό αθλητισμό με διαδοχικές αποκαλύψεις σκανδάλων ντόπινγκ, σοκάροντας το πανελλήνιο με τις φριχτές παρενέργειες της χρήσης αναβολικών. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, όπως και σε θέματα επιστήμης των σπορ (τραυματισμοί, φυσική κατάσταση, προπόνηση, τεχνολογία, στατιστικές αναλύσεις, αιφνίδιοι θάνατοι κλπ.), αλλά και σε καυτά εξωαθλητικά ζητήματα (θέματα υγείας, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σκάνδαλο Siemens, διεθνή γεγονότα όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, διαφθορά, μεταλλαγμένα κλπ.).

Αρθρογράφησε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της στην κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", ενώ είχε καθημερινή παρουσία για μεγάλο διάστημα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sprint fm", όπως και στον "Champions 89.2".

Έχει συνεργαστεί με το μουσικό περιοδικό "Ποπ&Ροκ", με το ειδικό κοινωνικοπολιτικό μηνιαίο ένθετο της "Ελευθεροτυπίας" «Κοντέινερ» κλπ.

Η... χαλαρή συνεργασία του με το "Gazzetta" ξεκίνησε με παρεμβάσεις για θέματα της επικαιρότητας, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2011 παρουσίασε, μαζί με τον Μιχάλη Στεφάνου, το καθημερινό μαγκαζίνο του web radio “Gazzetta On Air”.