Ο Ολυμπιακός θα πέσει με…

Ο Ολυμπιακός θα πέσει με…

Ο Ολυμπιακός θα πέσει με…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσω του blog του…προβλέψεις κι εκφράζει...επιθυμίες ενόψει της κλήρωσης της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό...

Έχει ξεκαθαρίσει ουσιαστικά το τοπίο ενόψει της κλήρωσης της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί κάποιος να σταθεί σε δύο πράγματα, εν πρώτοις, αναφορικά με τον Ολυμπιακό.

Πρώτον, ότι βάσει πιθανοτήτων θα πέσει με αγγλική ομάδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και με πορτογαλική η, ουκρανική από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας! Πολύ απλά γιατί στο πρώτο γκρουπ, από τις οκτώ ομάδες είναι τρεις αγγλικές (Τσέλσι, Γιουνάϊτεντ κι Άρσεναλ) και στο δεύτερο από τις οκτώ ομάδες, είναι δύο πορτογαλικές (Μπενφίκα, Μπράγκα) και δύο ουκρανικές (Σαχτάρ και Ντινάμο Κιέβου)...

Και δεύτερον, ότι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς το πιο μεγάλο ενδιαφέρον από την κλήρωση αφορά τον αντίπαλο από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, καθότι προέχει για κάθε ελληνική ομάδα που μπαίνει στην πιο δύσκολη διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου να διασφαλίζει την τρίτη θέση, ώστε να συνεχίζει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια, μέσω του Γιουρόπα Λιγκ. Κι άμα στη συγκεκριμένη σεζόν είναι πολύ καλή και τη βοηθήσουν κι οι συγκυρίες να κάνει το μπαμ και να προκριθεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ως δεύτερη.

Από το τέταρτο γκρουπ η Ντινάμο Ζάγκρεμπ κι η Νόρτζελαντ Δανίας θεωρητικά τουλάχιστον αποτελούν αντιπάλους «καλούς» για τον Ολυμπιακό. Και η Μπάτε Μπορίσοφ, που πάντως μάλλον είναι καλύτερη από τις άλλες δύο! Το ίδιο και η ρουμάνικη Κλουζ, εάν περάσει την σχεδόν πάντα αξιόπιστη Βασιλεία.

Τέλος πάντων, αυτοί οι αντίπαλοι δεν έχουν σχέση με την Μπορούσια Ντόρτμουντ (!), την ισπανική Μάλαγα, τη γαλλική Μονπελιέ, ακόμη ακόμη τη Βασιλεία, εφόσον περάσει, πιθανόν και την Σέλτικ και τους Τούρκους της Γαλατά, αν τελικά είναι στο δ΄ γκρουπ.

Το ωραίο είναι ότι πιάνω κάθε φορά τον εαυτό μου πριν από κάθε κλήρωση, να κάνω υπολογισμούς και εκτιμήσεις, όπως τώρα, ενώ κατά βάθος ξέρω πολύ καλά μετά από εμπειρία τόσων ετών, ότι οι κληρώσεις σπανιότατα παίζουν μεγάλο ρόλο στην πορεία του Ολυμπιακού. Το θέμα είναι πόσο δυνατός εμφανίζεται και πόσο τυχερός είναι κάθε σεζόν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.