Τρομερή επιτυχία θα είναι...

Τρομερή επιτυχία θα είναι...

Τρομερή επιτυχία θα είναι...

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος χαρακτηρίζει στο blog του την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ως τη δεύτερη χειρότερη που θα μπορούσε να του κάτσει...

ΤΕΛΙΚΑ οι πιθανότητες, για τις οποίες έγραφα παραμονή της κλήρωσης, υπερίσχυσαν κατά το ήμισυ. Ο Ολυμπιακός έπεσε με αγγλική ομάδα από το πρώτο γκρουπ, αλλά όχι με πορτουγκέζικη η, ουκρανική από το δεύτερο.

Γενικά η κλήρωση θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη, από την στιγμή που υπήρχαν οι όμιλοι με Πόρτο, Κίεβο και Ζάγκρεμπ. Η, με Τσέλσι, Σαχτάρ και Νόρτζελαντ. Η, με Γιουνάϊτεντ, Μπράγκα και τη ρουμάνικη Κλουζ. Δύσκολο να βρεις πιο δυνατό όμιλο, από αυτό που έλαχε στον Ολυμπιακό, πλην φυσικά εκείνου με Ρεάλ, Σίτι και Ντόρτμουντ. Διότι, π.χ. στον όμιλο με Μπάγερν, Βαλένθια και Μπάτε, θα είχε σαφώς περισσότερες πιθανότητες να τερματίσει τρίτος και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια μέσω του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση αυτή νομίζω πως είναι η δεύτερη χειρότερη που θα μπορούσε να του κάτσει, ίσως μαζί με τον όμιλο Μίλαν, Ζενίθ και Μάλαγα κι εκείνον με Μπάρτσα, Μπενφίκα και Σέλτικ.

Απλά, μπορείς να πεις ότι σε αυτό τον όμιλο, στη θεωρία τουλάχιστον, έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις καμιά χοντρή ζημιά, από το να έπαιζες π.χ. με Ρεάλ η, Μπαρτσελόνα η, ίσως με κάποια άλλη αγγλική ομάδα, όπως η Γιουνάϊτεντ, η Τσέλσι και η Σίτι. Τέλος πάντων, κάπου ίσως είναι και καλύτερα να πάει ο Ολυμπιακός φέτος στο λάου λάου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι με μεγάλα λόγια, που δίνουν στον κόσμο προσδοκίες για μεγάλα πράγματα. Διότι πολύ απλά μετά η προσγείωση μπορεί να είναι ανώμαλη.

Καλύτερα να είσαι χαμηλών τόνων και να τους πιάσεις τους άλλους αδιάβαστους παίρνοντας τα αποτελέσματα που θέλεις, παρά να το παίζεις καμπόσος και μετά να αποδεικνύεσαι λίγος. Αυτή η μεγάλη διοργάνωση θέλει ισορροπία. Ισορροπία τόσο αγωνιστική, όσο και πνευματική. Δε θέλει να υπερτιμάς τον άλλο, αλλά ούτε και να τον υποτιμάς. Δε θέλει να είσαι πολύ επιθετικός μέσα στο παιχνίδι, αλλά ούτε πολύ αμυντικός. Ακριβώς, άλλωστε, γι΄αυτό είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό δεν είναι μικρό πράγμα. Αλλά δεν αρκεί η εμπειρία. Κι ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τη Μάλαγα ήταν πολύ πιο έμπειρος ως ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης, όμως όλοι είδαμε το αποτέλεσμα, με τους Ισπανούς να περνάνε, σχετικά εύκολα. Η, έστω πιο εύκολα κι απ΄ ότι όλοι πιστεύαμε.

Μην ψάχνετε να κάνετε εύκολα προβλέψεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη και για τον Ολυμπιακό, που υποτίθεται τον ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας. Σκεφθείτε μόνο ότι ο Ολυμπιακός δύο φορές στο Μπερναμπέου ήταν ισόπαλος έως το 85ο λεπτό η, ότι μάλλον εύκολα θα μπορούσε να πάρει ισοπαλία πέρσι στο Έμιρεϊτς. Ένας Ολυμπιακός που κέρδιζε 2-0 στο Μόλντε κι έχασε 2-3. Η, έφαγε τρία στην Κύπρο από την Μακάμπι. Κλπ, κλπ.

Απλά σα μία γενική άποψη, θεωρώ ότι εάν προκριθεί ο Ολυμπιακός από αυτό τον όμιλο θα έχει κάνει τρομερή επιτυχία. Κι ότι εάν τερματίσει τρίτος δεν θα είναι καθόλου αποτυχία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.