Και ποιόν θ΄ αφήσει έξω;

Και ποιόν θ΄ αφήσει έξω;

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Και ποιόν θ΄ αφήσει έξω;

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος περιγράφει στο blog του τον…πονοκέφαλο του Ζαρντίμ για την ενδεκάδα του αγώνα με την Σάλκε…

Για πρώτη φορά στο παιχνίδι των Ιωαννίνων, ο Ζαρντίμ έκανε τόσες αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, βάζοντας τέσσερις μεταγραφές από την αρχή (Μανωλά, Σιόβα, Γκρέκο, Μασάντο), αλλά και τον Παπάζογλου, που πέρσι έπαιζε σπάνια.

Τώρα, στο μεγάλο παιχνίδι με τη Σάλκε, έχω την αίσθηση ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δύσκολα θα εμπιστευθεί τόσα καινούργια πρόσωπα και θα πάει περισσότερο προς την περσινή ομάδα του Ολυμπιακού. Κάποια έκπληξη (π.χ. Μανωλά), δεν μπορώ να αποκλείσω, ωστόσο κατά κύριο λόγο θα εμπιστευθεί τις λεγόμενες πιο σίγουρες λύσεις.

Μία από αυτές μπορεί να είναι ο Φουστέρ; Μπορεί, αλλά ας έχουμε υπόψιν μας ότι ο Ισπανός φέτος πρόλαβε απ΄ όλα τα φιλικά να παίξει 20 λεπτά στο τελευταίο. Κι ακόμη ότι και στις τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ποτέ δεν έπαιξε πάνω από 20 λεπτά. Άραγε, θα έχει ρυθμό αγώνα;

Και ποιος θα βγει για να παίξει ο καλός στρατιώτης Δαυίδ;

Ο Αμπντούν; Είναι ο μοναδικός διεμβολιστής κυνηγός. Χωρίς αυτόν και με τον Μασάντο στο άλλο άκρο, ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς κλασικό πλάγιο επιθετικό.

Ο Μασάντο; Η καλύτερη κι ακριβότερη μεταγραφή; Παίκτης που μπορεί μέσα στο παιχνίδι να παίξει και στις άκρες, αλλά και στον άξονα; Όντως δεν έχει ‘τραβήξει» στα δύο τελευταία ματς. Αλλά στις προπονήσεις κάνει ωραία πράγματα και λογικά κάποια στιγμή θα του βγουν και μέσα στους αγώνες.

Ο Ιμπαγάσα; Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης; Να ξέρετε πως άπαντες μέσα στην ομάδα και προπάντων οι ίδιοι οι συμπαίκτες του αναγνωρίζουν πως αυτή την στιγμή ο Κάνιο είναι ο πιο σημαντικός παίκτης του Ολυμπιακού. Κι όλοι μία κουβέντα λένε: «να΄ ναι καλά από την υγεία του, γιατί τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ».

Ο Μανιάτης; Ο κατ΄ εξοχήν ερυθρόλευκος με καλά τρεξίματα και με βοήθειες κι αμυντικά και επιθετικά;

Ο Μοντέστο (η, ο Φέϊσα); Δηλαδή, ο αμυντικός μέσος;

Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν είναι εύκολη η απόφαση του προπονητή, που λογικά προσπαθεί να «κολλήσει» μαζί Ιμπαγάσα-Μασάντο, γιατί βλέπει τους δύο κοντούς να «βρίσκονται» καλά.

Του Μασάντο δεν του έχει «περάσει» ακόμη κάποια καλή ενέργεια, ένα σουτ η, μία ασίστ, να πάρει τα πάνω του. Στα Γιάννινα είχε μία έξοχη μακρινή μεταβίβαση προς τον Αμπντούν, αλλά ο Αλγερινός έχασε το κοντρόλ από καλή θέση στην αντίαπλη περιοχή. Ήταν μία πάσα σαν του Ιμπαγάσα στη φάση του γκολ του Τζιμπούρ. Αλλά όταν δεν την «προχωράει» την φάση ο κυνηγός, κάπου ξεχνιέται κι η καλή έμπνευση του πασέρ.

Είναι πονοκέφαλος για τον προπονητήη ενδεκάδα σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια, όταν έχεις πολλούς καλούς παίκτες στη διάθεσή σου. Κι ο Ζαρντίμ καλείται να πάρει τις σωστές αποφάσεις στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ξέροντας μάλιστα ότι το όλο του πλάνο μπορεί να εξαρτιέται από ένα λάθος από το πουθενά. Όπως του Κάρολ στη Βέροια η, του Σιόβα στα Γιάννινα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.