Ο Ολυμπιακός και η Εθνική...

Ο Ολυμπιακός και η Εθνική...

Ο Ολυμπιακός και η Εθνική...

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμίζει στο blog του ότι ο Ολυμπιακός σταθερά πλέον «στέκεται» στο Τσάμπιονς Λιγκ κι εκπροσωπεί καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

ΤΕΛΕΙΩΝΑ χθες το κομμάτι μου, γράφοντας: «Δεν βάζουμε κανένα Έλληνα παραπάνω να παίξει σήμερα;». Με αφορμή ότι όλα τα γκολ του Ολυμπιακού στη Γαλλία, στην ιστορία του στα Κύπελλα Ευρώπης, τα έχουν βάλει Έλληνες παίκτες! Εννιά ήταν, με εννιά διαφορετικούς Έλληνες (βεβαίως κι είναι Έλληνας ο Οκκάς, βεβαίως κι έχει ελληνικό διαβατήριο εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Τζόλε).

Διπλό ημίχρονο/διπλό τελικό στην αναμέτρηση Άρης-Ολυμπιακός σε απόδοση 2.25 στη unibet

Τελικά, βάλαμε έναΈλληνα παραπάνω παίκτη να παίξει χθες (αλλαγή το Μήτρογλου) και συνεχίστηκε η παράδοση με τους Έλληνες να «καρφώνουν» τις γαλλικές ομάδες μέσα στο σπίτι τους! Μία παράδοση, που την είχε διατηρήσει νωρίτερα φυσικά κι ο Τοροσίδης…Κι έτσι ήρθε το 4ο διπλό στη Γαλλία, μετά από εκείνα στο Μονακό (Βαίτσης), στο Σοσό (Στολτίδης) και στη Μασσαλία (Φετφατζίδης)….

Και να θυμίσω μία άλλη επισήμανση που είχα κάνει χθες, ότι δηλαδή στη Γαλλία ο Ολυμπιακός έχανε όλα τα του τα παιχνίδια ουσιαστικά από το α΄ ημίχρονο, καθώς στα τέσσερα στα οποία είχε καταφέρεικαι κρατούσε το 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά, έφερε τα τρία διπλά και ένα Χ (παλιότερα με την Οσέρ)! Η ιστορία επαναλαμβάνεται, λοιπόν, για μία ακόμη φορά κι ο Ολυμπιακός μετά από 0-0 σε ημίχρονο στη Γαλλία, παίρνει αποτέλεσμα…

Ασφαλώς, το πιο σημαντικό απ΄ όλα αυτά είναι ότι ο Ολυμπιακός δικαίωσε ακριβώς το πνεύμα του χθεσινού άρθρου, αποδεικνύοντας ότι πλέον έχει αλλάξει εδώ και μία δεκαετία βγαίνοντας να παίξει στην Ευρώπη. Είναι πολύ πιο δυνατός, πιο έτοιμος και πιο αποτελεσματικός εκτός έδρας. Κι έτσι φέρνει και τόσα καλά αποτελέσματα. Για όποιον δεν το έχει παρατηρήσει, έχει τέσσερα διπλά στις πέντε τελευταίες εξόδους του (Μαρσέϊγ, Μονπελιέ, Ρούμπιν, Μέταλιστ)!...

Ένας Ολυμπιακός που στις τέσσερις τελευταίες συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει δύο προκρίσεις στους «16», ένα αποκλεισμό από τους «16» πέρσι στις καθυστερήσεις του Ντόρτμουντ-Μαρσέϊγ (και συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ με μία ακόμη πρόκριση), ενώ ήδη φέτος μοιάζει να έχει προδιαγραφές για άλλη μία αν μη τι άλλο νέα αξιοπρεπή παρουσία.

Να προσέξουμε δε,ότι έχει προσπεράσει σε αυτές τις τρεις προηγούμενες συμμετοχές του μία ιταλική ομάδα (Λάτσιο), μία γερμανική (Βέρντερ), αλλά και τις πρωταθλήτριες Ολλανδίας (ΑΖ Άλκμααρ), Βελγίου (Σταντάρ Λιέγης) και Γερμανίας (Ντόρτμουντ). Κι ετοιμάζεται τώρα να προσπεράσει και την πρωταθλήτρια Γαλλίας (Μονπελιέ)…

Οποιοσδήποτε αρνείται να δει ότι ο Ολυμπιακός εκπροσωπεί καλά την Ελλάδα στην Ευρώπη, απλά εθελοτυφλεί. Ο Ολυμπιακός κι η Εθνική τιμούν διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί όχι πάντα με μεγάλη ποιότητα, αλλά με πολύ δουλειά και καλά αποτελέσματα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.