Οι αριθμοί δείχνουν Ολυμπιακό!

Οι αριθμοί δείχνουν Ολυμπιακό!

Gazzetta team
Οι αριθμοί δείχνουν Ολυμπιακό!

bet365

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν αυτό ακριβώς που απέδειξε ο Ολυμπιακός μέσα στον αγωνιστικό χώρο: Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και άξιζαν την πρόκριση στο Champions League!

Οι αριθμοί του Ολυμπιακού δείχνουν ισορροπία σε αμυντική και επιθετική λειτουργία. Δείχνουν μια ομάδα η οποία δημιουργεί, σκοράρει, αλλά παράλληλα δεν αφήνει την άμυνα σε δεύτερο πλάνο. Αβραάμ Παπαδόπουλος και Όλοφ Μέλμπεργκ άλλωστε προσέφεραν την απαραίτητη εμπιστοσύνη προκειμένου η ομάδα του Βαλβέρδε να έχει... καλυμμένα τα νότα της και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ. Η παρουσία στους ομίλους δίνει την δυνατότητα στους φίλους του Ολυμπιακού να ονειρεύονται μία καλή πορεία στο Εuropa League, κάτι που οι παίκτες και ο προπονητής κέρδισαν με το σπαθί τους!

Επίθεση... φωτιά!
Παίζοντας απέναντι σε ομάδες από πρωταθλήματα πρώτης γραμμής, όπως το αγγλικό το γερμανικό και το γαλλικό, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που ξεχώρισε στην επίθεση. Συνολικά η ομάδα του Βαλβέρδε είχε 74 προσπάθειες για γκολ, εκ των οποίων οι 28 εντός εστίας. Παράλληλα, πραγματοποίησε 174 συνολικά επιθέσεις, ανά μέσο όρο δηλαδή 29 σε κάθε ματς. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της team, από αυτές οι 23 ήταν ευκαιρίες, περισσότερες δηλαδή από Άρσεναλ (20), Ντόρτμουντ (20) και Μαρσέιγ (18)!

Οι Γερμανοί είχαν συνολικά περισσότερες επιθέσεις από τους Πειραιώτες, αλλά από τις 239 επιθέσεις τους, οι 79 εξελίχθηκαν σε προσπάθειες για γκολ και οι 26 εντός εστίας, ενώ δέχτηκαν 12 γκολ, τα διπλάσια από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι διατηρούσαν την... τέλεια ισορροπία. Από τις ομάδες που προκρίθηκαν, η Άρσεναλ είχε 53 προσπάθειες για γκολ και η Μαρσέιγ 64. Αμφότερες δηλαδή είχαν λιγότερες από τον Ολυμπιακό!

Τότε προκρίθηκε...
Πριν από δύο χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός προκρίθηκε από τον όμιλο με Άρσεναλ, Σταντάρ Λιέγης και Άλκμαρ, είχε πετύχει τέσσερα γκολ και είχε δεχθεί πέντε. Φέτος, με 8 συνολικά γκολ, έμεινε εκτός. Πριν από τέσσερα χρόνια στον όμιλο με Ρεάλ, Λάτσιο και Βέρντερ Βρέμης, όπου είχε κάνει τα μεγάλα διπλά, είχε λιγότερες τελικές προσπάθειες! Είχε ωστόσο περισσότερη ουσία, σκοράροντας 11 γκολ, με τους Κοβάσεβιτς και Γκαλέτι να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους.

Ασφυκτικό πρέσινγκ, σταθερή άμυνα
Οι κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού, Όλοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, είχαν τις περισσότερες επιτυχημένες απομακρύνσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, με 69 και 58 αντίστοιχα! Παράλληλα, είχαν λιγότερα φάουλ από τους Μιραλάς, Τζιμπούρ και Φουστέρ, δείχνοντας αφενός την σωστή αντιμετώπιση των φάσεων από την άμυνα και αφετέρου το ασφυκτικό πρέσινγκ των επιθετικογενών παικτών. Επομένως, το ότι ο Μέλμπεργκ είχε 7 φάουλ και ο Μιραλάς 12, μόνο τυχαίο δεν είναι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα