Bρίσκει... το δάσκαλό της! (vids)

Θάνος Σαρρής
Bρίσκει... το δάσκαλό της! (vids)

bet365

Η Μπαρτσελόνα τα βρίσκει... σκούρα στο Καμπ Νου με αντίπαλο τη Μίλαν, έχοντας να κερδίσει τους Ροσονέρι εντός έδρας από το 2004, όταν ο Ροναλντίνιο της έδινε τη λύση! Δύο ισοπαλίες, μία νίκη και μία ήττα στο 89` σε πέντε ματς στην Καταλονία οι Ιταλοί!

Μπορεί να πάρει την ισοπαλία στο Καμπ Νου η Μίλαν; 5.75 πληρώνει στην sportingbet

Η πρώτη φορά που η Μίλαν επισκέφτηκε το Καμπ Νου για ευρωπαϊκό αγώνα ήταν το 1959-60, φεύγοντας με... σκυμμένο το κεφάλι από την πρωτεύουσα της Καταλονίας για τη φάση των «16». Ο Μαρτίνες, ο Σεγάρα, Ο Σιμπόρ (2) και ο Κουμπάλα σκόραραν για τους Μπλαουγκράνα, ενώ για τους Μιλανέζους το γκολ της τιμής ήρθε από τον Αλταφίνι. Δείτε το τότε πρωτοσέλιδο της El Mundo Deportivo μετά το ματς:

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να επιστρέψουν οι Ροσονέρι στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Έχοντας μεσολαβήσει η «τεσσάρα» της Μίλαν στον τελικό της χρονιάς 1993-94 σε ουδέτερη έδρα, οι δύο ομάδες τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες στη Βαρκελώνη το 2000. Η Μπαρτσελόνα του μετέπειτα προπονητή της ΑΕΚ, Λορέντσο Σέρα Φερέρ είδε την Μίλαν να περνάει με 0-2 από την έδρα της, χάρη στα γκολ του Κόκο και του Όλιβερ Μπίρχοφ!
Τη σεζόν 2004-05, η Μπάρτσα κατάφερε να πετύχει την τελευταία της νίκη, αλλά κι αυτή ήρθε με αρκετό άγχος. Ο Σεφτσένκο έβαλε την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μπροστά στο σκορ, αλλά ο Ετό κατάφερε να ισοφαρίσει για τους Καταλανούς και ο Ροναλντίνιο στο τέλος έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Βραζιλιάνος πανηγύρισε έξαλλα το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε και το 2-1 αντιμετωπίστηκε από τους Ισπανούς ως νίκη του επιθετικού ποδοσφαίρου κόντρα στο αμυντικογενές.
Την επόμενη χρονιά, οι δύο ομάδες τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Μπλαουγκράνα είχαν κερδίσει στο Σαν Σίρο με ένα γκολ του Ζιουλί και κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα του πρώτου αγώνα. Χωρίς ωστόσο να κερδίσουν! Το ματς στο Καμπ Νου τελείωσε χωρίς τέρματα. Η Μπάρτσα έδειξε ότι μπορεί να παίξει και αμυντικά και απέναντι στους Ιταλούς ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερε να σκοράρει στην έδρα της μετά από 30 ματς! Η Μίλαν πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να «σπάσει» τους Καταλανούς, ενώ της ακυρώθηκε και γκολ του Σεφτσένκο, με τον Μάρκους Μερκ να βλέπει σπρώξιμο στον Πουγιόλ και να δίνει επιθετικό φάουλ!
Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην Ευρώπη ήταν στη φετινή φάση των ομίλων. Εκεί, όπου η Μίλαν αποδείχθηκε για ένα ακόμα ματς πολύ σκληρή για να πεθάνει. Η Μπάρτσα ήταν σίγουρα πιο επιθετική, τελείωσε το ματς με 60% κατοχή, αλλά οι Ροσονέρι είχαν τον... πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Προηγήθηκαν με τον Πάτο, ο οποίος σκόραρε 24 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα! Οι Καταλανοί απάντησαν με τον Πέδρο στο 36` και τον Βίγια στο 50`, αλλά ο Τιάγκο Σίλβα με κεφαλιά στο 92` χάρισε στην ομάδα του την ισοπαλία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα