Πάει στη FIFA η ΕΠΟ

Δήμος Μπουλούκος
gazzetta default image fallback

bet365

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη, καθώς όπως σας αποκάλυψε το gazzetta.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα να πάει το θέμα στην FIFA σχετικά με το νέο αθλητικό νόμο!

Σύμφωνα με την ΕΠΟ ο νέος αθλητικός νόμος και συγκεκριμένα το άρθρο 19 σχετικά με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποτελεί παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, γεγονός που είναι παράνομο από το καταστατικό της ΦΙΦΑ!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr η ΕΠΟ θα ισχυριστεί ότι δεν στέλνει το θέμα στην ΦΙΦΑ για τιμωρία των ομάδων, αλλά για να ζητήσει από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου διευκρινήσεις σχετικά με τι στάση πρέπει να τηρήσει για το συγκεκριμένο θέμα!

Πάντως από τη στιγμή που το θέμα φτάνει στη ΦΙΦΑ, είναι στο χέρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να τιμωρήσει τις ελληνικές ομάδες με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνουν εκτός Europa League Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ενώ κίνδυνος υπάρι και για τη συμμετοχή της Εθνικής στο Euro!


«Η ΕΠΟ βρίσκεται μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης»

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θοδωρής Κουρίδης, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Η ΕΠΟ βρίσκεται σε ένα σημείο μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης. Αν εφαρμόσουμε το νόμο, θα αποκλειστούν οι ομάδες μας από την Ευρώπη, ενώ αν εφαρμόσουμε αυτά που θέλει η FIFA, θα κινδυνεύσουμε από το νόμο. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο κι εμείς θα πρέπει να προφυλάξουμε πλέον τις ομάδες μας. Κινδυνεύουμε από ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον να πάνε στη FIFA και να μας πετάξουν έξω, όπως το Ισραήλ για την Εθνική, η Ρούμπιν Καζάν για τον Ολυμπιακό και η Ουντινέζε για τον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά γίνονται για άλλους λόγους και τα λέω εγώ που ήμουν κυβερνητικός. Έκανα πρόταση στο συμβούλιο πως ό,τι και να γίνει, μεταξύ των δύο πυρών και τη σύγκρουση καθηκόντων, θα πρέπει το ποδόσφαιρο να μείνει με το ποδόσφαιρο».

Παράλληλα άφησε αιχμές για την επιμονή τις Πολιτείας στην ψήφιση του νόμου και τις παρεμβάσεις στα του ποδοσφαίρου. «Δυστυχώς ο πρόεδρός μας, ευγενικός ων, πίστεψε σε αυτά που του είπαν και τον οδήγησαν σε λάθος δρόμο. Μας δουλεύανε για να κερδίσουν χρόνο και να φτάσουμε στο αμήν. Είχαμε ετοιμάσει νόμο για να εφαρμόζει ποινές η ΕΠΟ και να ελέγχει η Πολιτεία. Μιλάμε για σκληρές ποινές, σκληρότερες από ό,τι προβλέπει η Πολιτεία. Επειδή ακούγεται κατά καιρούς τι έκανε η ΕΠΟ το καλοκαίρι για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, σας απαντώ πως τιμώρησε και τις δύο ομάδες. Αυτά έγιναν γνωστά στη FIFA και ήρθαν και μας είπαν ότι δεν μπορεί κανένα μη ποδοσφαιρικό όργανο να λέει ότι αυτή η ομάδα συμμετέχει και η άλλη όχι. Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε αυτή την οδηγία».

Για το τι εκτιμά πως θα γίνει τελικά, είπε: «Από ό,τι ξέρω και από παλαιότερα, γιατί έχω εμπειρία στα θέματα FIFA-καταστατικού από το 1990, έχουν βγει δυο φορές νόμοι που με δήλωση υπουργών έγιναν ανενεργοί».

Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ανέφερε: «Δεν είμαστε στο παρά πέντε, αλλά στο… και ένα. Όμως έστω και τώρα μπορεί να διορθωθεί το κακό. Η απόφαση να ενημερώσουμε τη FIFA ήταν παμψηφεί και έχουν αρχίσει οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα