H ιστορία πίσω από το «Narcos: Μexico» (pics & vid)

Gazzetta team
H ιστορία πίσω από το «Narcos: Μexico» (pics & vid)
Κοκαΐνη δεν είναι μόνο... η Κολομβία. Ύστερα από τρεις σεζόν στη χώρα του Πάμπλο Εσκομπάρ, δύο που αφορούσαν τον ίδιο και το καρτέλ της Μεντεγίν και μία που εστίασε στο καρτέλ του Κάλι, το «Narcos» του Netflix αλλάζει χώρα και πρωταγωνιστές και γίνεται «Narcos: Mexico».

Η δράση μεταφέρεται στο Μεξικό και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Ντιέγκο Λούνα («Rogue One: A Star Wars Story», «Elysium») και Μάικλ Πένια («Ant-Man», «Οδηγός διαπλοκής»). Ο Λούνα θα υποδυθεί τον Μιγκέλ Άνχελ Φέλιξ Γκαγιάρδο, τον αρχηγό του καρτέλ της Γκουανταλαχάρα, που στην ουσία ίδρυσε σύγχρονο εμπόριο ναρκωτικών στο Μεξικό.


Ο Ντιέγκο Λούνα ως Μιγκέλ Άνχελ Φέλιξ Γκαγιάρδο

Ο Γκαγιάρδο, γνωστός ως El Padrino (Ο Νονός) σχημάτισε το καρτέλ της Γκουανταλαχάρα στη δεκαετία του '80. Σε στενή συνεργασία με τους Κολομβιανούς, προωθούσαν την κοκαiνη τους στις ΗΠΑ με μερίδιο 50%, φτάνοντας να κερδίζουν 5 δισ. δολάρια ετησίως.


Ο αληθινός Μιγκέλ Άνχελ Φέλιξ Γκαγιάρδο

Ο Ενρίκε «Κίκι» Καμαρένα, πράκτορας της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών (DEA), μετακόμισε από την Καλιφόρνια στην Γκουανταλαχάρα με τη γυναίκα και το παιδί του και κατάφερε να εισχωρήσει βαθιά στην οργάνωση του Γκαγιάρδο, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες στις αρχές. Τον Φεβρουάριο του 1985 ο Γκαγιάρδο απήγαγε τον Καμαρένα, οι άνθρωποί του τον βασάνιζαν επί δύο μέρες και τον δολοφόνησαν τρυπώντας το κεφάλι του με ηλεκτρικό τρυπάνι.


Ο πράκτορας της DEA Ενρίκε «Κίκι» Καμαρένα

Τον Κίκι Καμαρένα υποδύεται ο Μάικλ Πένια. Ξέρουμε από τώρα επομένως ότι ο «καλός» δεν θα έχει καμία τύχη στο «Narcos: Mexico», αλλά αυτά είναι τα γεγονότα και δεν αλλάζουν. Ο Γκαγιάρδο συνελήφθη τον Απρίλιο του 1989 και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 37 ετών. Σήμερα είναι 72 ετών, με σοβαρά προβλήματα υγείας.


Ο Μάικλ Πένια ως Καμαρένα

Το υπόλοιπο καστ περιλαμβάνει τους Τζάκι Ερλ Χέιλι («Watchmen», «Κρυφές επιθυμίες»), Τενόχ Χουέρτα («Spectre»), Χοακίν Κοσίο («Quantum of Solace»), Χοσέ Μαρία Γιάζπικ (ο Αρμάδο Καρίγιο Φουέντες από την τρίτη σεζόν του «Narcos»), Τερέζα Ρουίζ («The Last Ship») και Αλίσα Ντίαζ («Κόκκινη αυγή»). Χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, πιθανολογείται ότι θα υπάρξει και γκεστ εμφάνιση από τον πρωταγωνιστής των τριών πρώτων σεζόν, Πέντρο Πασκάλ.

Το Netflix δεν έχει ορίσει την ημερομηνία πρεμιέρας του «Narcos: Mexico», η οποία όμως θα είναι σίγουρα μέσα στο 2018. Η παραγωγή της τέταρτης σεζόν της δημοφιλούς σειράς δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς όταν τον Σεπτέμβριο του 2017 δολοφονήθηκε ο 37χρονος Κάρλος Μουνιόζ Πορτάλ, που αναζητούσε τοποθεσίες για τα γυρίσματα στο Μεξικό. Βρέθηκε στο αυτοκίνητό του γαζωμένος από σφαίρες, και πολλοί θεώρησαν ότι έπεσε θύμα των καρτέλ που δεν ήθελαν τη σειρά στα πόδια τους. Αν και οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται ακόμη, πλέον η θεωρία που επικρατεί είναι ότι ο Πορτάλ απλά βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και πιθανότατα έγινε μάρτυρας κάποιου εγκλήματος.
Πηγή: reader.gr