Οι προτάσεις για το Σαββατοκύριακο (pics)

Gazzetta team
Οι προτάσεις για το Σαββατοκύριακο (pics)
Το Σαββατοκύριακο έφτασε και οι προτάσεις του gazzetta.gr είναι και πάλι εδώ!

Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης στο Half Note


Άρωμα Κρήτης θα έχει αυτό το Σαββατοκύριακό το Half Note που υποδέχεται για πρώτη φορά τους δεξιοτέχνες κρητικούς χορευτές Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη. Τα δύο αδέρφια, που έχουν αφιερώσει την καριέρα τους στη διάσωση και διάδοση των χορών του τόπου τους, αναλαμβάνουν να μας συστήσουν την μουσικοχορευτική παράδοση του νησιού τους μέσα από την παράσταση «Κρήτη Μου».

Που; Half Note jazz club, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310
Πότε; Παρασκευή 8 έως Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στις 21.30
Τιμές; 15 ευρώ (μπαρ) 20 ευρώ (Β’ Ζώνη) 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Φωτεινή Βελεσιώτου στην Ακτή Πειραιώς
Μια απρόσμενη μουσική συνάντηση που ενώνει δύο διαφορετικές γενιές του ελληνικού τραγουδιού και όχι μόνο. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του σύγχρονου έντεχνου, συμπράττει με την Φωτεινή Βελεσιώτου, τη ροκ ρεμπέτισσα όπως την αποκαλούν πολλοί, με τη δωρική, χαρακτηριστική και ιδιαίτερη φωνή της, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα κλασσικά τραγούδια, επιλογές από τη προσωπική δισκογραφία και των δυο και ανατρεπτικά παντρέματα φωνών.

Που; Ακτή, Πειραιώς 178 & Λαμίας 4, Ταύρο
Πότε; Παρασκευές και Σάββατα
Τιμές; Είσοδος με ποτό 15€, φιάλη 4 ατόμων 130€, κρασί 2 ατόμων 65€/75€

«Οι Μισητοί 8» στους κινηματογράφους

Το «κακό» παιδί του Χόλυγουντ, ο ανατρεπτικός Κουεντιν Ταραντίνο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια από τις σημαντικότερες δουλειές της καριέρας του. Αυτή τη φορά επιλέγει αυτή τη φορά ένα αρχετυπικό, στιλάτο γουέστερν με όλα τα κλασικά μοτίβα του είδους σε δράση και «κερασάκι» τον 87χρονο θρύλο Ennio Morricone στην (μουσική) ενορχήστρωση τους! Μια δεκαετία μετά από το τέλος του Εμφύλιου Πόλεμου μια άμαξα διασχίζει σαν αστραπή τα χιονισμένα βουνά του Ουαϊόμινγκ. Επιβάτες της ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ (Kurt Russell) και η αιχμάλωτή του Ντέιζι Ντόμεργκιου (Jennifer Jason Leigh). Κατευθύνονται προς την πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης. Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Ουόρεν που πλέον έχει γίνει κυνηγός κεφαλών (Samuel L. Jackson), και τον Κρις Μάνιξ (Walton Goggins), Νότιο αντάρτη που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος σερίφης της πόλης. Καθώς η χιονοθύελλα τυλίγει την ορεινή στάση, οι οκτώ ταξιδιώτες μας συνειδητοποιούν ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο να φτάσουν τελικά στο Red Rock…

Digital Revolution στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Τελευταία ευκαιρία για να ζήσετε τη συναρπαστική εμπειρία που προσφέρει η περιήγηση στην έκθεση Digital Revolution που ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Η έκθεση που ήρθε στην Αθήνα μετά το Κέντρο Τεχνών Barbican του Λονδίνου και το Μουσείο Tekniska της Στοκχόλμης, παρουσιάζει με διαδραστικό τρόπο και ποικίλες εφαρμογές την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας από την εποχή των πρώτων υπολογιστών και των videogames έως τις μέρες μας.

Που; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα

Πότε; Κυριακή και καθημερινές 12:00 – 21:00 και 20:00 ο τελευταίος επισκέπτης, Παρασκευή – Σάββατο 12:00 – 22:00 και 21:00 ο τελευταίος επισκέπτης
Τιμές; Κανονικό: 5€ προπώληση – 7€ πόρτα, Μειωμένο: 3€ προπώληση – 4€ πόρτα, Δωρεάν: Παιδιά έως 5 ετών

Billy Elliot The Musical στο Θέατρο Παλλάς


Έως την Κυριακή 10 Ιανουαρίου μπορείτε ν’ απολαύσετε στο θέατρο Παλλάς το εντυπωσιακό μιούζικαλ για όλη την οικογένεια «Billy Elliot The Musical» του Lee Hall. Η εντυπωσιακή παραγωγή, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Δημήτρης Λιγνάδης, με την πρωτότυπη μουσική του Elton John, αφηγείται την ιστορία ενός εντεκάχρονου αγοριού που μέσα σε μια κοινωνία κατάρρευσης από την οικονομική κρίση, ζητάει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Αθηνά Μαξίμου και ο Αποστόλης Τότσικας καθώς και πολλά ταλαντούχα παιδιά.

Πού; Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5 (City Link), Κέντρο

Πότε; Παρ. 20.00, Σαβ: 17.00, 21.00, Κυρ: 18.00
Τιμές; από 12€