Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Gazzetta team
Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο
Η πολυαναμενόμενη ταινία του DiCaprio, η επιστροφή του Tricky στην Ελλάδα, βουβό θέατρο στη Στέγη και δύο εναλλακτικές προτάσεις για μουσική, καθιστούν το Σαββατοκύριακο ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Μήπως ήρθε η ώρα να ρίξεις μια ματιά στις προτάσεις του gazzetta.gr;

Μουσική

Ο Tricky στην Αθήνα & τη Θεσσαλονίκη

Mία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής σκηνής, o Tricky, παρουσιάζει το νέο του σχήμα «Skilled Mechanics» με ένα live στην καρδιά της Αθήνας. Ως παραγωγός και μουσικός, αποτελεί ένα από τα τρία σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής του trip hop, μαζί με τους Massive Attack και τους Portishead, έχοντας επηρεάσει πάρα πολλούς σύγχρονους και μεταγενέστερους καλλιτέχνες.

Αθήνα:

Που; Fuzz, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817

Πότε; 22 Ιανουαρίου στις 20.00

Τιμές; 20€ (viva.gr)

Θεσσαλονίκη:

Που; Fix Factory of Sound, 26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 500670 & 2310 504014

Πότε; Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 20.00

Τιμές; 18€ (viva.gr)

Έξοδος

Σταμάτης Κραουνάκης: "Όλοι ένα-Φίλα με"

Τρεις γενιές τραγούδια, περιλαμβάνει το one man show που παρουσιάζει φέτος ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κάθε Παρασκευή και Σάββατο. O ίδιος ο συνθέτης αναφέρει: "Τρεις γενιές τραγούδια. Κοινή πορεία με τα αισθήματα και τα όνειρα των ζευγαριών, των μοναχικών, των ερωτευμένων. Όλα αυτά τα τραγούδια που μας κάνανε συνοδοιπόρους στα χρόνια και μου δώσανε διαβατήριο στις παρέες των νέων, στις συντροφιές, στα σπίτια των Ελλήνων.»

Που; Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πότε; Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00

Τιμές; Προπώληση 10€ | Ταμείο: 17€

Ο Ψαραντώνης στο Half Note

Μετά την ολοκλήρωση της πετυχημένης Ευρωπαϊκής του περιοδείας, ο Ψαραντώνης ανεβαίνει με την «Τίγρη» του στη σκηνή του Half Note Jazz Club για τις πρώτες του χειμερινές εμφανίσεις. Μαζί έχει όλη την πραμάτεια του: Τον Ερωτόκριτο, τα Ριζίτικα, τους χορούς που δίδαξε η Ρέα, η μητέρα των θεών στους Κουρήτες, προκειμένου να επιτύχουν εξαγνισμό, τα δικά του κοσμαγάπητα τραγούδια.

Που; Half Note, Τριβωνιανού 17, Αθηνα, Τηλ.: 2109213310

Πότε; Σάββατο στις 22.30 και Κυριακή στις 21.30

Τιμές; 15€ (μπαρ), 20€ (Β’ Ζώνη), 25€ (Α’ Ζώνη)

Θέατρο

Μισαλλοδοξία στη Στέγη

Ορμώμενη από την θρυλική ταινία του βωβού κινηματογράφου του D.W. «Griffith», η σκηνοθέτρια Ιώ Βουλγαράκη, ένας δεκαμελής θίασος πρωταγωνιστών και ένα κουαρτέτο, καταθέτουν ένα ατμοσφαιρικό, βωβό μουσικοθεατρικό έπος πολιτικοκοινωνικής και υπαρξιακής αυτογνωσίας. Η σκηνοθέτρια δραματοποιεί μόνο την τελευταία από τις τέσσερις ιστορίες της ταινίας, στην οποία ένας αθώος καταδικάζεται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ, με φόντο τον άγριο καπιταλισμό και πουριτανισμό της Αμερικής του 1914-15, και συνθέτει με σημερινούς θεατρικούς όρους ένα βωβό μουσικοθεατρικό έπος γύρω από το δίπολο «αδιαλλαξία Vs αλληλεγγύη».

Που; Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Τηλ.: 2109005800

Πότε; 20-31/1 στις 20.30

Τιμές; Κανονικό: 15 – 18 – 28€, Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 11 – 14 – 22€, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 – 12 – 20€, ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€

Κινηματογράφος

Η Επιστροφή (The revenant)

Το Revenant είναι η νέα ταινία του Αλεχάντρο Ιναρίτου, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Hugh Glass, ενός κυνηγού γούνας του 19ου αιώνα, ο οποίος κακοποιήθηκε από μια αρκούδα. Η ταινία συγκέντρωσε 12 υποψηφιότητες και γίνεται το ακλόνητο φαβορί των φετινών Όσκαρ. Το 1823 στα αχαρτογράφητα ακόμη παγωμένα βουνά της Μοντάνα και της Βόρειας Ντακότα ο ιχνηλάτης Χιου Γκλας (Leonardo DiCaprio) οδηγεί μια ομάδα κυνηγών στην αναζήτηση αρκούδων. Οι γούνες των θηλαστικών ισοδυναμούν με εισιτήριο στον επίγειο παράδεισο για τους κυνηγούς, που ονειρεύονται να αγοράσουν «ένα κτήμα στο Τέξας για μια τεμπέλικη ζωή». Όμως η φύση έχει αντίθετη άποψη. Από τη μια οι «άγριοι» ινδιάνοι που σχεδόν αποδεκατίζουν την αποστολή κι από την άλλη οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, κάνουν τα εναπομείναντα μέλη της αποστολής της γουνεμπορικής εταιρείας να τα εγκαταλείψουν και να σκεφτούν πως θα σωθούν.