Οι προτάσεις για το Σαββατοκύριακο (pics)

Gazzetta team
Οι προτάσεις για το Σαββατοκύριακο (pics)
Ακόμα ένα Σαββατοκύριακο έφτασε και το gazzetta.gr, σας παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις διασκέδασης αυτό το διήμερο.

Μουσική

Οι Imam Baildi στο Passport Κεραμεικός

Ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της νέας γενιάς επιστρέφει γεμάτο ενέργεια για δυο εμφανίσεις στο ανανεωμένο Passport στο Κεραμεικό. Οι Imam Baildi με διαρκή παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε πάνω από 20 χώρες του κόσμου, συγκεντρώνουν σε αυτά τα δυο live τα highlights μιας υπέροχης επταετίας.

Πού; Passport Κεραμεικός. Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος, Αθήνα, τηλ:210-4296401

Πότε; Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 21.30

Τιμές; 12€ (με μπύρα ή κρασί, στο bar) | 20€ (με ποτό, σε τραπέζι)

Η Ματούλα Ζαμάνη στον Σταυρό του Νότου

Η εμβληματική performer με την αστείρευτη ενέργεια έχοντας μαζί της καινούργια τραγούδια απ’ τον επερχόμενο τρίτο δίσκο, παλιές μεγάλες επιτυχίες και διασκευές έρχεται στο Σταυρό του Νότου Club. Μοιράζεται με όλους εμάς αληθινές στιγμές και μας ταξιδεύει με τη φωνή της στο ανέφικτο και ευγενικό συναίσθημα.

Πού; Σταυρός του Νότου Club. Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, τηλ: 2109226975

Πότε; Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 22.30

Τιμές; 10€

Θέατρο

Ρωμαίος και Ιουλιέτα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το κλασσικό έργο του Σαίξπηρ όπως δεν το έχουμε ξαναδεί σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Δυο Ιουλιέτες και επτά Ρωμαίοι κατοικούν σε μια παράξενη χώρα, σε ένα δυσοίωνο τόπο όπου η δημόσια τάξη διασαλεύεται κάθε νύχτα. Εκεί λοιπόν ένα ερωτευμένο ζευγάρι πάει κόντρα στην παράδοση και επαναστατεί με τον δικό του τρόπο. Tι μπορεί να συμβεί όταν όλα ανατρέπονται; Ο Κωνσταντίνος Ρήγος με το Δ. Βικέλα που έχει αναλάβει τη μετάφραση και μαζί με μια ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών μας παρουσιάζουν μια διαφορετική και πρωτότυπη εκδοχή του κλασσικού αυτού λυρικού κειμένου του Σαίξπηρ.

Που; Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς τηλ: 2104143310

Πότε; Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 17.00 και στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00

Τιμές; 25€ διακεκριμένη, 18€ κανονικό, 12€ φοιτητικό, 10€ ΑΜΕΑ, άνεργοι, ατέλειες

Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώτα Νέγκα στο Passport

Μια συναρπαστική μουσική συνάντηση αφιερωμένη στις καλύτερες στιγμές του λαϊκού τραγουδιού ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο στο Passport. Οι τρεις ερμηνεύτριες με τις μοναδικές φωνές επιλέγουν να ερμηνεύσουν είτε στην αυθεντική τους εκτέλεση είτε διασκευμένα, κομμάτια που άντεξαν στο χρόνο επιχειρώντας να μας εκπλήξουν και να μας ταξιδέψουν.

Πού; Κεραμεικός. Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος, Αθήνα, τηλ:210-4296401

Πότε; Σάββατο: 22.30, Κυριακή: 20.30

Τιμές; Τα εισιτήρια ξεκινούν από 13€

Χαίρε Καίσαρ!

Αν και δεν έχει το εξωφρενικό ή την κανιβαλιστική διάθεση άλλων κωμωδιών τους, η ταινία «Χαίρε Καίσαρ!» των αδερφών Cohen παραμένει ξύπνια, εγκεφαλική και απολαυστική. Χόλιγουντ του 1950. Ένας άνθρωπος του στούντιο Capitol Films, ο Έντι Μάνιξ (Josh Brolin) ειδικεύεται στις ειδικές αποστολές. Η καθημερινότητα του είναι ασφυκτικά στριμωγμένη μεταξύ κουκουλώματος σκανδάλων, εξομολόγησης στην ενορία του, σημαντικά επαγγελματικά ραντεβού, χειραγώγησης των ρεπόρτερ, λαδώματος των μπάτσων και οικογενειακών υποχρεώσεων. Όταν ο πρωταγωνιστής (George Clooney) μιας ακριβής παραγωγής με θέμα την ιστορία του Χριστού, απάγεται από δυσαρεστημένους κομμουνιστές σεναριογράφους, ο Έντι αποκτά ένα επιπλέον βάρος στις αποσκευές του...