ΔΟΞΑ και ΤΙΜΗ στη Γιάρα τη Γκρέιτζοϊ!

Βασίλης Τσίγκας
ΔΟΞΑ και ΤΙΜΗ στη Γιάρα τη Γκρέιτζοϊ!
Ο Βασίλης Τσίγκας πανηγυρίζει για την μάγκισσα τη Γιάρα και την μεγάλη επιστροφή Νο. 2 του φετινού κύκλου του Game of Thrones!

SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Ακολουθούν spoiler για το 7ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του Game of Thrones! Εμείς σας προειδοποιήσαμε!

Ναι, προφανώς, το storyline των περιπλανώμενων Γκρέιτζοϊ δεν ήταν το σημαντικότερο σημείο του επεισοδίου. Ούτε καν το δεύτερο. Αλλά για να μην δεχθούμε νέα αναίτια επίθεση περί spoiler, διαλέξαμε αυτόν τον διακριτικό τίτλο. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα αδέρφια με λάθος φύλο.

Η μπελαλίδικη Γιάρα!

«Now, since that’s my last night ashore for a while, i’m going to go fuck the tits off this one»! Με αυτή την μυθική ατάκα έκλεισε το κομμάτι των Γκρέιτζοϊ και πραγματικά δακρύσαμε από συγκίνηση! Η Γιάρα η Γκρέιτζοϊ ήταν φανερό πως ήταν ο άντρας της οικογένειας, ειδικά μετά το… ατύχημα του Θίον στα χέρια του Μπόλτον και σ’ αυτό το επεισόδιο επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω!

Αυτό που κρατάμε, πέρα από τη Γιάρα και τις… ορέξεις της, είναι η μάλλον επιστροφή του Θίον και η διάθεσή τους να φτάσουν στη Νταϊνέρις και να της προσφέρουν τα πλοία τους! Άντε να δούμε τι θα γίνει με αυτή τη κοπέλα…

Η Μάρτζορι είναι εδώ, ενωμένη, δυνατή!

Ναι ρε Μάρτζορι, άντε μπράβο με τους ημίτρελους όλους εκεί στο Κινγκς Λάντινγκ! Η μόνη Βασίλισσα της καρδιάς μας παίζει το ρόλο της όσο καλύτερα γίνεται, δείχνει να πείθει τα Σπουργίτια ότι έχει γίνει πιστή… σπουργιτίνα κι αυτή και στην συνάντηση με τη γιαγιά Ολένα, προσπαθεί να την αναγκάσει να φύγει από την πρωτεύουσα.

Ο λόγος είναι πως ο αρχί-Σπουργίτης, μετά την πιο σεξιστική επίθεση που έχουμε δει στη σειρά («γυναίκα είσαι, θα του κάτσεις του άντρα σου θέλεις δεν θέλεις, αυτός είναι ο ρόλος σου, πλείνε και κανά πιάτο»), απείλησε ευθέως τη γιαγιά πως κάτι θα πάθει, αν δεν μετανοήσει.

Έτσι, η Μάρτζορι, με την Shame-Shame-Shame κατσικωμένη από πάνω, συναντά την Ολένα και της πασάρει όχι και τόσο διακριτικά ένα ρόδο. Το πιάσαμε το υπονοούμενο, Μάρτζορι, well-played!

Λίγο πριν φύγει η γιαγιά από το Κινγκς Λάντινγκ, η Σέρσεϊ τη βρίσκει για να την παρακαλέσει ουσιαστικά να μείνει για να διώξουν τα σπουργίτια και ακολουθεί ένα εκπληκτικό trash-talking εκ μέρους Ολένας που συνθλίβει τη Βασιλομάνα! Πολύ το χάρηκα!

Ούτε ο Τσίπρας τέτοια διαπραγμάτευση!

Το έτερο μέλος του ζευγαριού Λάνιστερ φτάνει στο Ρίβεραν για να κατακτήσει το κάστρο από τον Μεναλιχθύ! Εκεί λοιπόν, ο Τζέιμι μαζί με τον Μπρον, βλέπουν μια εντυπωσιακά κακή προσπάθεια από τα αδέρφια Φρέι να πείσουν τον γερό-πολέμαρχο να παραδοθεί.

Το φοβερό, όμως, είναι πως ο μονόχειρας Βασιλοσφαγέας αποτυγχάνει ακόμα χειρότερα στο one on one με τον Μελανιχθύ, σε μια κουβέντα που πρέπει να θύμιζε πάνω-κάτω τις προσπάθειες του Τσίπρα να διαπραγματευτεί με τους δανειστές! Γενικά, δεν τα πήγε πολύ καλά τα Λανιστερόπαιδα αυτό το επεισόδιο!

Αν δε φτάσουν και οι υπόλοιποι εκεί στο Ρίβεραν (Μπέιλις, Μπριέν) δεν θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις…

Η νέα θεά του GoT!

Στα βόρεια, ο Χιονιάς μαζί με Σάνσα, Τόρμουντ και Σερ Ντάβος προσπαθούν να μαζέψουν στρατό για να πάρουν πίσω το Γουίντερφελ και δεν τα πάνε πολύ καλά! Κατάφεραν να πείσουν με το ζόρι τους Φρι Φόουκ, όμως από τους υπόλοιπους τρώνε εξαιρετικές χυλόπιτες!

Εκτός από την πιτσιρίκα Μόρμοντ, η οποία αν και 10 ετών, έχει περισσότερο τσαγανό από το 95% του cast της σειράς! Η μικρή Θεά, Λιάνα Μόρμοντ, κάνει σκόνη τον Σνόου και τη Σάνσα, όμως τη ρίχνει ο Σερ Ντάβος, ο οποίος (με την καλή έννοια) τον έχει τον τρόπο του με τα μικρά κοράσια και τελικά αποφασίζει να δώσει τον φοβερό στρατό των… 62 ανδρών!

Μετά τα απανωτά «Χ» που τρώει ο Σνόου, αποφασίζει πως «fuck it», θα πάμε στο Γουίντερφελ όσοι είμαστε και yolo, η Σάνσα όμως έχει δεύτερες και τρίτες σκέψεις και γράφει ένα γράμμα! Σε ποιον άραγε; Μήπως στον θείο Μπέιλις;

Ο Σκύλος ζει!

Το επεισόδιο ξεκίνησε όχι με τους τίτλους αρχής, αλλά με κάτι τύπους που χτίζουν μια καλύβα στην μέση του πουθενά! Μετά το αρχικό σοκ του στυλ «τι έγινε ρε παιδιά, Lost θα δούμε ή Game of Thrones;», μας παρουσιάζεται ο Σκύλος!

Ναι ρε φίλε, ο Σάντορ ο Κλεγκέιν ζει! Ζει! Τον μάζεψε ο φοβερός και τρομερός Ίαν ΜακΣέιν, ο οποίος υποδύεται έναν κάτι-σαν-ιερέα, κάτι-σαν-Τζίζους, που έχει καμιά πενηνταριά ακόλουθους που προσπαθούν να φτιάξουν ένα καινούργιο Γούντστοκ ή κάτι τέτοιο!

Το πήγαινε-έλα του επεισοδίου στον Χάουντ ήταν προφανές πως κάπου θα οδηγούσε και όντως έτσι έγινε, καθώς τρεις τύποι έφτασαν στην χαρούμενη κατασκήνωση του ΜακΣέιν, τους απείλησαν ευθέως κι έφυγαν! Ο Σκύλος τους αναγνώρισε ως μέλη της Αδερφότητας Χωρίς Σημαίες και ήταν δεδομένο πως τα πράγματα θα πήγαιναν πολύ γρήγορα κατά Διαόλου.

Στο τέλος του επεισοδίου, λοιπόν, ο Σάντορ βρίσκει όλο το παρέακι του νεκρό, τον ΜακΣέιν κρεμασμένο κι αυτός αρπάζει ένα τσεκούρι, ξεχνάει (ελπίζουμε μια για πάντα) πως μπορεί να ζήσει μια ειρηνική ζωή και φεύγει προς το ηλιοβασίλεμα!

Ένας προορισμός υπάρχει φίλε Σάντορ! Στην πρωτεύουσα να τις παίξεις με το ζόμπι αδερφό σου! Μόνο αυτό! Τίποτα άλλο!

Τι θα γίνει πλέον με την Άρια;

Στο δεύτερο πιο κουραστικό story της σειράς, μετά την Νταϊνέρις, η Άρια, αφού είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο πως επέστρεψε μια και καλή στον παλιό, καλό εαυτό της, πληρώνει έναν καπετάνιο για να επιστρέψει στο Γουέστερος.

Επειδή όμως είχε τρελό υφάκι, πάνω σε μια γέφυρα την πετυχαίνει μια γριά, που ήταν τελικά αυτή η κομπλεξική με την κοπανούσε με το κοντάρι και την μαχαιρώνει 2-3 φορές και η Άρια για να γλιτώσει πέφτει στο ποτάμι!

Τελευταία σκηνή της είναι να περπατάει σε έναν δρόμο, μαχαιρωμένη, ψάχνοντας βοήθεια.

Προφανώς, η Άρια δεν θα πεθάνει! Είναι Τζον Σνόου φάση. Με κάποιον τρόπο θα γλιτώσει, θα αναστηθεί, κάτι θα γίνει! Ό,τι είναι να γίνει, όμως, να γίνει γρήγορα παιδιά! Έλεος!

*Πλέον το έχετε μάθει όλοι. Χάρη στα κανάλια Novacinema αποφεύγετε τα spoilers, γιατί βλέπετε τα επεισόδια του Game of Thrones σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική αποκλειστικά κάθε Κυριακή βράδυ! Και μάλιστα, αν δε θέλετε να ξενυχτήσετε, με τη νέα λειτουργία τα γράφετε και πατάτε το play όποτε εσείς θέλετε!