Oι προτάσεις του gazzetta.gr για το Σαββατοκύριακο

Gazzetta team
Oι προτάσεις του gazzetta.gr για το Σαββατοκύριακο
Το καλοκαίρι φαίνεται πως ξαναπήρε μπρος και κάνει δυναμικό comeback αυτό το Σαββατοκύριακο! Γι’ αυτό πάρτε παραμάσχαλα ένα μπουκαλάκι νερό και απολαύστε τις μοναδικές εκδηλώσεις του τριημέρου!

Συναυλία

Carmina Burana του Καρλ Ορφ από την Καμεράτα στο Ηρώδειο
Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, παρουσιάζει στις 18 Ιουνίου στο Ηρώδειο, το γνωστότερο συμφωνικό/χορωδιακό έργο του 20ού αιώνα: τα πολυαγαπημενα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ (1895-1982), που γράφτηκαν το 1935 για μεγάλα ορχηστρικά και χορωδιακά σύνολα καθώς και τρεις σολίστ. Από τότε ως σήμερα μαγεύουν τα ακροατήρια ανά τον κόσμο με το μεγαλείο της σύλληψής τους, τον γήινο και άμεσο χαρακτήρα της μουσικής, τα μεγαλοπρεπή χορωδιακά και τα εντυπωσιακά φωνητικά σόλο.

Τιμές; ​Ζώνη VIP: 35€, Ζώνη Α: 30€, Ζώνη Β: 25€, Ζώνη Γ: 20€, 15€ (Φοιτητικό), Άνω διάζωμα: 10€, 5€ (Φοιτητικό, Άνεργοι), A.μεΑ.: 5€
Πότε; Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στις 21.00
Πού; Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Ακρόπολη

Stand-Up Comedy

2o Avaton International Comedy Festival στο Θέατρο Άβατον
Η μεγαλύτερη γιορτή κωμωδίας επιστρέφει για 2η χρονιά στο θέατρο Άβατον από τις 16 έως και τις 20 Ιουνίου. Φέτος το Avaton International Comedy Festival επιστρέφει για δεύτερη χρονιά ακόμα πιο μεγάλο, με πιο πολλούς κωμικούς, πιο πολλές παραστάσεις και σε συνεργασία με το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη. Το φεστιβάλ δίνει έμφαση στο stand up comedy, στον κωμικό αυτοσχεδιασμό, στις εναλλακτικές παραστάσεις θεάτρου και φυσικά έχει καλεσμένους και καταξιωμένους κωμικούς του εξωτερικού που παρουσιάζουν για πρώτη φορά την δουλειά τους στην Ελλάδα.

Τιμές; από 5€
Πότε; 16 έως 20 Ιουνίου 2016
Που; Θέατρο Άβατον, Ευπατρίδων 3, Γκάζι

Φεστιβάλ

Color Day Festival 2016 στο ΟΑΚΑ
Η μεγάλη Γιορτή των Χρωμάτων είναι για δεύτερη χρονιά, γεγονός! Ο λόγος για το «Colour Day Festival» που έρχεται ξανά, το Σάββατο 18 Ιουνίου στο χώρο του Ο.Α.Κ.Α. με το χρώμα και τη χαρά να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές και να συνθέτουν ένα σκηνικό απόλυτης γιορτής. Με ένα «πολυσυλλεκτικό» line-up, εντυπωσιακό stage, συναρπαστικό ήχο, αλλά και πρωτότυπες δράσεις, καταφθάνει και φέτος το πιο πολύχρωμο πάρτι του καλοκαιριού. Αν πάτε πάντως, να ξέρετε ότι την βάψατε!

Τιμές; Γενική είσοδος 9€ & 12€, σακουλάκι με χρώμα 2€
Πότε; Σάββατο 18 Ιουνίου (ώρα προσέλευσης: 14.00, πρώτη μαζική ρίψη χρώματος: 17.00)
Που; Κηφισίας 37, Μαρούσι, Σταθμός: Ειρήνη

Εκδηλώσεις

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016

Φέτος, με την υποστήριξη και το πάθος χιλιάδων πολιτών, καλλιτεχνών, ιδιωτών, εθελοντών και διοργανωτών, 37 πόλεις συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα όλης της Ελλάδας, από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου. Οι φετινές εκδηλώσεις αποτυπώνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και συνεργασίας σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για την χώρα μας. Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Αττική εδώ: www.europeanmusicday.gr

Τιμές; Είσοδος ελεύθερη
Πότε; 18 έως 23 Ιουνίου 2016

Σινεμά

Florence: Φάλτσο Σοπράνο
Η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ Μέριλ Στριπ ενσαρκώνει, μια τουλάχιστον κακόφωνη, καλτ τραγουδίστρια όπερας που «μεσουράνησε» στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’30 και του ’40. Η κωμική αυτή ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία, στο πλευρό της πρωταγωνίστριας εμφανίζεται επάξια ο απολαυστικός Hugh Grant, ενώ την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Στίβεν Φρίαρς. Η κοσμική Νεοϋορκέζα Florence Foster Jenkins πιστεύει ότι είναι σπουδαία σοπράνο της όπερας ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και ατζέντης της, St Clair Bayfield, ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτή την ψευδαίσθηση δίχως να της χαλάει χατίρια. Όταν η Florence αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο θρυλικό Carnegie Hall το 1944, ο St Clair που λατρεύει την ιδιόρρυθμη σύζυγο του – αν και διατηρεί παράλληλη σχέση με άλλη γυναίκα (!) - ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.