Το διαζύγιο με τον Ντρου και οι Έλληνες

Το διαζύγιο με τον Ντρου και οι Έλληνες

Αντώνης Καλκαβούρας
Το διαζύγιο με τον Ντρου και οι Έλληνες

bet365

Ο προπονητής της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Σέρτζιο Σκαριόλο, σχολιάζει στο gazzetta.gr την έως τώρα πορεία των δύο Ελλήνων διεθνών της ομάδας και εξηγεί γιατί έφυγε ο Νίκολας.

Το περασμένο καλοκαίρι, λίγο πριν αφοσιωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής Ισπανίας για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο 50χρονος Ιταλός τεχνικός είπε το “ναι” στην πρόταση του γνωστού μόδιστρου Τζόρζιο Αρμάνι και ανέλαβε την ευθύνη να αναμορφώσει την ομάδα του Μιλάνου, επιστρέφοντας σε ιταλικό πάγκο για πρώτη φορά μετά το 1997! Ο λόγος για τον Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος κλήθηκε να διαχειριστεί ένα budget ύψους 15 εκατομμυρίων Ευρώ και σε ένα μεγάλο βαθμό, αποφάσισε να “χτίσει” την ομάδα του γύρω από τον Αντώνη Φώτση, τον Γιάννη Μπουρούση και τον “Ντρου” Νίκολας, ο οποίος εδώ και λίγες μέρες αποτελεί παρελθόν.

Στην πορεία, λόγω του lock-out στο ΝΒΑ, στο ρόστερ προστέθηκε και ο Ντανίλο Γκαλινάρι (αποχώρησε στις αρχές Δεκεμβρίου), η παρουσία του οποίου, όμως, μάλλον μπέρδεψε τη χημεία του συνόλου, παρά βοήθησε, ενώ λίγο πριν το τέλος του 2011, η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο απέκτησε και τον 19χρονο ταλαντούχο Αλεσάντρο Τζεντίλε, γιο του παλιού παίκτη του Παναθηναϊκού, Νάντο... Τα έως τώρα αποτελέσματα αλλά κυρίως η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, δεν πείθουν κανέναν και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τα χρήματα που δαπανήθηκαν... Το gazzetta.gr συνάντησε τον έμπειρο τεχνικό στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η ιταλική ομάδα στην Αθήνα, συνομίλησε μαζί του και σας παρουσιάζει τις απόψεις του...

- Πως ετοιμάζετε το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά σας να κατακτήσετε το Κύπελλο στο Final-8 του Τορίνο; Με δεδομένο ότι δεν έχετε ελπίδες πρόκρισης στους “8” της Ευρωλίγκα, θεωρείτε ότι η εφετινή σεζόν δεν έχει κυλήσει όπως θα θέλατε;

«Αντιθέτως, εκτιμώ ότι έως τώρα, είμαστε εντός των στόχων μας, που δεν ήταν άλλοι από το να βελτιωθούμε σε όλες τις διοργανώσεις. Στην Ευρωλίγκα, θέλαμε να προκριθούμε στο Top-16 και τα καταφέραμε, στο Κύπελλο φτάσαμε μία ανάσα από τον τελικό και στο πρωτάθλημα βρισκόμαστε στην 2η θέση και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στην κανονική περίοδο... Είναι αλήθεια ότι στη διάρκεια της σεζόν είχαμε και έχουμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, αλλά αυτό ήταν κάτι που αναμέναμε γιατί η ομάδα μας αποτελείται σχεδόν αυτούσια από νέα πρόσωπα. Μην ξεχνάτε ότι δίνουμε αρκετό χρόνο συμμετοχής στους νέους παίκτες και αυτό σίγουρα μας έχει επηρεάσει, αλλά φτιάχνουμε μία ομάδα για το μέλλον... Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές δεν θα πρέπει να είμαστε δυσαρεστημένοι από την έως τώρα πορεία μας...»

- Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό αποτελεί για σας μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δυνάμεις απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα;

«Σίγουρα, θα είναι ένα πολύ δυνατό ματς απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να τα δώσουμε όλα, για να καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί...»

- Τι έγινε με τον Ντρου Νίκολας; Ποιοι ήταν οι λόγοι της αποδέσμευσης του;

«Ήταν μία απόφαση που πήραμε από κοινού, ο σύλλογος αλλά και ο παίκτης! Και οι δύο πλευρές, εκτιμήσαμε ότι ίσως να ήταν καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι μας σε πολύ καλό κλίμα και χωρίς να υπάρχουν παρεξηγήσεις και διαφωνίες!»

- Δεν ταίριαξε αγωνιστικά στην φιλοσοφία σας και το τρόπο παιχνιδιού της ομάδας;

«Δεν ήταν θέμα προσαρμογής όχι, το πρόβλημα ήταν πιο περίπλοκο... Σε ένα μεγάλο βαθμό, πιστεύω ότι ο Ντρου αντιμετώπισε δυσκολίες, επειδή η φυσική του κατάσταση δεν του επέτρεψε να βρεθεί στο αγωνιστικό επίπεδο που θέλαμε...»

- Πως κρίνετε την έως τώρα πορεία των δύο Ελλήνων διεθνών παικτών;

«Και οι δύο καθυστέρησαν να βρουν ρυθμό, κάτι που άλλωστε ήταν λογικό και χαρακτήρισε τους περισσότερους παίκτες που έπαιξαν στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, αλλά αυτή τη στιγμή, ειδικότερα ο Αντώνης (σ.σ.: Φώτσης) αγωνίζεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και ίσως και να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του! Ο Γιάννης (σ.σ.: Μπουρούσης) έχει τα πάνω και τα κάτω του, υπάρχουν ματς που ήταν άριστος και άλλα στα οποία ήταν κακός! Αν θέλει να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο, πρέπει να βελτιώσει την αγωνιστική του συνέπεια και τη σταθερότητα στην απόδοσή του, γιατί έχει φοβερές δυνατότητες και σπάνια προσόντα... Πραγματικά τον πιστεύω πάρα πολύ!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα