Μάντσεστερ... στα ίσα!

Gazzetta team
Μάντσεστερ... στα ίσα!

bet365

Το δώρο του Γκίμπσον στην... πρώην (Εβερτον-Σίτι 1-0) και η νίκη της Γιουνάιτεντ με την Στόουκ (2-0) έφερε τις συμπολίτισσες ισόβαθμες στην κορυφή. Νίκη Λίβερπουλ, ισοπαλία Τσέλσι.

This is... «Goodison»
Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Κόντρα στην Εβερτον η Σίτι τα είχε όλα υπέρ της: κατοχή, ευκαιρίες, κόρνερ κτλ. Ή μάλλον σχεδόν όλα. Βλέπετε τα Ζαχαρωτά υπερίσχησαν μόνο σε μία κατηγορία που όμως είναι και η σημαντικότερη: αυτή του γκολ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες επικράτησε 1-0, επιβεβαιώνοντας την παράδοση που θέλει το «Γκούντισον Παρκ» να είναι άκρως αφιλόξενο για τους Πολίτες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να νικήσουν σε μόλις δύο από τις 15 επισκέψεις τους στην μπλε πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ.

Ηρωας για τους γηπεδούχους, αλλά και για τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ένα τέως παιδί των Κόκκινων Διαβόλων. Ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Ντάρεν Γκιμπς έπιασε το ξερό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Αυτή ήταν και η μοναδική εύστοχη στιγμή του αγώνα. Νωρίτερα το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και αμφότερες οι ομάδες είχαν τις καλές στιγμές τους. Κυριότερη φάση για την Εβερτον ήταν αυτή, όπου ο Τζολέον Λέσκοτ σταμάτησε πάνω στη γραμμή το σου του Ντένις Στρακουαλούρσι, ενώ ο Σαμίρ Νασρί ήταν ο πλέον άτυχος του ματς, καθώς είδε τη βολίδα του να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τιμ Χάουαρντ.

Από το 65' και έπειτα το γήπεδο έγινε κατηφορικό προς την εστία του τελευταίου. Η Σίτι είχε τον πλήρη έλεγχο, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία σοβαρή απειλή. Κάπως έτσι η Εβερτον πήρε την 4η φετινή εντός έδρας νίκη της και υποχρέωσε τους Πολίτες στην 3η δική του ανεξαρτήτως έδρας. Κυρίως όμως έδωσε το δικαίωμα στη Γιουνάιτεντ να πιάσει τη συμπολίτισσα της στην κορυφή της Πρέμιερλιγκ.

Ο τεχνικός των Ζαχαρωτών, Ντέιβιντ Μόγιες έγινε μόλις ο τέταρτος προπονητής στην Premier League που φτάνει τις 150 νίκες μετά τους Φέργκιουσον, Βενγκέρ και Ρέντναπ, ενώ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αν η Σίτι κέρδιζε θα έφτανε τις 50.

Ανοιξε το δώρο στο «Ολντ Τράφορντ»
Ενα δώρο έκπληξη περίμενε στο τέλος των αγώνων την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς η Σίτι δεν πήρε ούτε βαθμό στο «Γκούντισον Παρκ», για να μπορέσει να το... ανοίξει θα έπρεπε να έχει κάνει πρώτα τη δική της δουλειά και αυτό ήταν κάτι όχι τόσο εύκολο όσο δείχνει το τελικό 2-0 κόντρα στην Στόουκ στο «Ολντ Τράφορντ». Οι Κόκκινοι Διάβολοι, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Λίβερπουλ, είχαν ξανά πολλές απουσίες, σε σημείο που ο Αλεξ Φέργκιουσον χρησιμοποίησε στο τέρμα τον Μπεν Αμος (!), ναι, Αμος, ενώ στο δεύτερο μέρος στο ματς στη θέση του Ερνάντες πέρασε ο Πόγκμπα!

Την άμυνα της Στόουκ ξεκλείδωσε στο 38' ένας δικός της παίκτης, καθώς ο Πέναντ έκανε πεντακάθαρο πέναλτι στον Παρκ και ελλείψει άλλων εκτελεστών, τη μπάλα στη βούλα έστησε ο Τσιτσαρίτο και ξεγελώντας τον Σόρενσεν έκανε το 1-0. Στην επανάληψη, η Γιουνάιτεντ σκόραρε για δεύτερη φορά νωρίς, με τον ίδιο τρόπο, με τον Μπερμπάτοφ να νικά αυτή φορά τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων για το 2-0, που έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος. Αυτή ήταν η νίκη Νο17 για τους πρωταθλητές και μία από τις πιο γλυκές, καθώς μπόρεσε να φτάσει ξανά την Σίτι στην κορυφή της Premier League.

Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League που οι δύο επιθετικοί της σκοράρουν από πέναλτι, ενώ στον αγώνα αυτές ήταν οι μοναδικές προσπάθειες που ήταν εντός εστίας.

Μπέιλ... λαμπρός την οδηγεί!
Η Τότεναμ υποδέχθηκε την Γουίγκαν στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και με τους Μπέιλ και Μόντριτς σε μεγάλη μέρα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και πήρε άνετα τη νίκη 3-1. Το παιχνίδι ήταν μονόλογος των γηπεδούχων στι πρώτο ημίχρονο, με τα «σπιρούνια» να χάνουν πολλές ευκαιρίες και να ανοίγουν το σκορ στο 29'. Ο Μόντριτς έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Μπέιλ άνοιξε το σκορ, για να πετύχει το 8ο φετινό του τέρμα, με τα 4 από να προέρχονται από ασίστ του Κροάτη! Στο 34' ήταν η σειρά του Μόντριτς να σκοράρει για το 2-0 με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, προσπάθησαν να μειώσουν, όμως στο 64' ο Μπέιλ «χτύπησε» και πάλι και με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε για 3η φορά τον Αλ Χάμπσι τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ αντέδρασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, μείωσαν σε 3-1 στο 81' με τον ΜακΚάρθουρ, ενώ λίγο αργότερα ο Σάμον έχασε τεράστια ευκαιρία να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι! Οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν στα τελευταία λεπτά και κράτησαν άνετα το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Το μοναδικό κακό νέο για τον Χάρι Ρέντναπ ήταν ο τραυματισμός του Φαν Ντερ Φάαρτ, ο οποίος αποχώρησε από το πρώτο ημίχρονο...

Με αυτογκόλ στο 93' η Τσέλσι
Σε ένα ακόμα ματς φέτος, η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας έδειξε ότι βρίσκεται έτη φωτός μακριά από το να μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και ότι θα κοπιάσει ακόμα και για να βγει στο Champions League. Ο πρώην παίκτης των Μπλε, Σκοτ Σινκλέρ, με ωραίο σουτ που πέρασε πάνω από τον Τσεχ άνοιξε το σκορ για την Σουόνσι και όλα έδειχναν ότι θα κρατήσει τους τρεις βαθμούς, ειδικά μετά την αποβολή του Ασλεϊ Κόουλ στο 86'. Παρόλα αυτά, ο Ζοσέ Μποζίνγκουα ήταν αυτός που βοήθησε να σωθεί η παρτίδα για την Τσέλσι καθώς από δική του σέντρα η μπάλα κόντραρε στον Τέιλορ και άφησε ανήμπορο να αντιδράσει τον Βορμ. Οι Μπλε με τον βαθμό στο 93' διατήρησαν το αήττητο σερί μέσα στο 2012, όμως συνεχίζουν να ακολουθούν την Τότεναμ, που είναι στην 3η θέση, ενώ είναι μόλις στο -4 από την Λίβερπουλ.

Ο Φερνάντο Τόρες που αγωνίστηκε σε όλο το ματς, συμπλήρωσε 1.120 λεπτά χωρίς γκολ καθώς έχει να σκοράρει από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2010 σε αγώνα κόντρα στην Σουόνσι!

Επιτέλους ήταν... Λίβερπουλ!
Η Λίβερπουλ ήθελε να επιστρέψει στις νίκες, όμως οι Γουλβς είναι πάντα επικίνδυνοι στο «Μολινό». Οι κόκκινοι επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις, ο Κάρολ σκόραρε και έφτασαν σε μία άνετη νίκη 3-0 και πλησίασαν την Τσέλσι στους 4 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να νικήσουν τον Χένεσεϊ, που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0, όμως με το ξεκίνημα της επανάληψης οι παίκτες του Νταλγκλίς έδειξαν τις προθέσεις τους. Ο Κάρολ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όμως λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ στο 53' μετά από ασίστ του Άνταμ. Στο 61' ο Μπέλαμι, που ήταν ο κορυφαίος της Λίβερπουλ, έκανε το 2-0, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κάουτ στο 77'.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα