Ελληνικά παγοθραυστικά (vids)
Το τραγούδι: «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα» των Locomondo ταιριάζει στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας που δεν είναι συνηθισμένη σε χαμηλές θερμοκρασίες και ειδικά όταν μιλάμε για -14! Ο Ολυμπιακός, όμως, πρέπει να κερδίσει και το κρύο στη Μόσχα στην πρώτη του αναμέτρηση με την Ρούμπιν Καζάν για τους «32» του Europa League.
Το gazzetta.gr με αφορμή το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» παρουσιάζει άλλες ελληνικές ομάδες που έχουν αγωνιστεί με ψύχος!
Το έχει ξανά κάνει ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός έχει παίξει άλλη μια φορά στην Ευρώπη με ισοθερμικά. Ηταν για το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1998-99. Οι Πειραιώτες ήθελαν το βαθμό της ισοπαλίας στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Κροάσια για να προκριθούν στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης και τα κατάφεραν με το 1-1 που πήραν χάρη στην κεφαλιά ψαράκι του Στέλιου Γιαννακόπουλου.
Πάντως, περισσότερες φορές με χιόνι έχει αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός και η μία ήταν στην Ελλάδα. Για το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1991-92, οι πράσινοι φιλοξένησαν την Σαμπντόρια στο ΟΑΚΑ στις 11 Δεκεμβρίου του 1991 με τον χιονιά να έχει πλήξει την πρωτεύουσα. Οι πράσινοι δεν ηττήθηκαν από τους Ιταλούς με την αναμέτρηση να λήγει χωρίς τέρματα.

Μόνο χιόνι στη Γαλλία
Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου του 1995, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Γαλλία για το παιχνίδι με τη Ναντ με τις καιρικές συνθήκες να είναι πάρα πολύ κακές. Οι πράσινοι σε εκείνη την αναμέτρηση έπαιζαν χωρίς έξι βασικούς και ήθελε την πρόκριση στην επόμενη φάση και την πρωτιά στον όμιλο. Το 0-0 έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση στο τριφύλλι.
Πρόκριση μέσω Πολωνίας
Ο Παναθηναϊκός το 1996 πήρε 0-0 από την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Λέγκια στη Βαρσοβία για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών σε ένα τερέν παγωμένο. Μάλιστα, οι Πολωνοί είχαν ρίξει κοπριά για να αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί!

Στις 5 Νοεμβρίου του 1998, ο Παναθηναϊκός για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ταξίδεψε στο Κίεβο για την αναμέτρηση με την Ντιναμό και έχασε με 2-1 χάρη σε ένα... αστείο γκολ στο 80', όταν η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Μπασινά και κατέληξε στα δίχτυα.
ΠΑΟΚ και στον πάγο!
Ο ΠΑΟΚ εντυπωσίασε με την περσινή του πορεία στην Ευρώπη και κατάφερε να παίξει δύο φορές κάτω από αντίξοες και ασυνήθιστες για αυτόν καιρικές συνθήκες, αλλά δεν έχασε. Ο «δικέφαλος του Βορρά» αντιμετώπισε την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ και του αρκούσε μια ισοπαλία για την πρόκριση, αλλά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με το διπλό χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 60' ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
Αήττητος στη Μόσχα
Δυσκολότερες ήταν οι συνθήκες στη Μόσχα και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ. Ο δικέφαλος έπαιξε στο Λουζνίκι με το πολικό ψύχος να έχει κάνει την εμφάνιση του, όμως, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης δεν λύγισε και θα μπορούσε να είχε νικήσει. Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με 1-1, έχοντας σκόρερ τον Μουσλίμοβιτς.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Αθλητικές μεταδόσεις σήμερα: Το Ατρόμητος - Ολυμπιακός, το Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ και οι υπόλοιπες μάχες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Ολυμπιακός, μεταγραφές: Το νέο τσεκάρισμα στον Τιάγκο Παλάσιος και το ενδεχόμενο κίνησης
- Stoiximan Super League 1: Σέντρα στην 16η αγωνιστική με το Ατρόμητος - Ολυμπιακός και το Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ
