Αμπέλ Φερέιρα: Κλωτσιά στα μικρόφωνα και έβδομη κούπα με την Παλμέιρας σε τελικό-θρίλερ (vid)

Αμπέλ Φερέιρα: Κλωτσιά στα μικρόφωνα και έβδομη κούπα με την Παλμέιρας σε τελικό-θρίλερ (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Αμπέλ Φερέιρα: Κλωτσιά στα μικρόφωνα και έβδομη κούπα με την Παλμέιρας σε τελικό-θρίλερ (vid)

bet365

Παλμέιρας και Φλαμένγκο χάρισαν ένα από τα κορυφαία ματς των τελευταίων ετών στη Βραζιλία (4-3), με τον Αμπέλ Φερέιρα, αφού βγήκε εκτός εαυτού από την ένταση στις καθυστερήσεις, να πανηγυρίζει τελικά την έβδομη κούπα με τη Βερντάο στην τρίτη του σεζόν.

Η συλλογή του «Μίδα», Αμπέλ Φερέιρα, στη Βραζιλία επεκτείνεται. Μετά από έναν χορταστικό, ασυναγώνιστο σε σασπένς και ανατροπές τελικό του Σούπερ Κόπα, η Παλμέιρας αναδείχθηκε νικήτρια επί της Φλαμένγκο (4-3), σε μια ματσάρα που θα μνημονεύεται για καιρό και που σήμανε την έβδομη κούπα του Πορτογάλου τεχνικού με τη Βερντάο, τη μοναδική που έλειπε από το παλμαρέ του στη χώρα!

Η Φλα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 25' με τον Γκαμπιγκόλ, ο οποίος μάλιστα διπλασίασε τα τέρματά του στο 50΄. Μέχρι τότε, όμως, οι τυπικά γηπεδούχοι του τελικού της Μπραζίλια είχαν ανατρέψει το ματς από το πρώτο μέρος χάρη στα γκολ των Βέιγκα (37') και Γκάμπριελ Μενίνο (45+2').

Ο Βέιγκα ακολούθησε τα χνάρια του «Γκαμπιγκόλ» και έβαλε ξανά μπροστά την Παλμέιρας στο 57', αλλά σε τρία λεπτά η Φλαμένγκο έφερε και πάλι το ματς στα ίσα. Η ζυγαριά, ωστόσο, έγειρε υπέρ της ομάδας του Φερέιρα χάρη στο δεύτερο γκολ του Μενίνο στο 73', με το ματς να εξελίσσεται σε «θρίλερ» στα τελευταία λεπτά. Συνθήκη που έκανε τον άλλοτε τεχνικό του ΠΑΟΚ να... εκραγεί στις καθυστερήσεις, κλωτσώντας το μικρόφωνο του τηλεοπτικού συνεργείου που ήταν τοποθετημένο μπροστά από τον πάγκο του.

Το φινάλε βρήκε την Παλμέιρα τροπαιούχο και τον Αμπέλ Φερέιρα με το μετάλλιο του νικητή στο στήθος, για έβδομη φορά στην τρίτη του σεζόν με τη Βερντάο. Συνολικά μετράει δύο Κόπα Λιμπερταδόρες, ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας, ένα Κύπελλο Βραζιλίας, ένα Ρεκόπα και ένα Παουλίστα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα