Κολομβία - Νότια Κορέα 2-0: Η επιζήσασα από καρκίνο Καϊσέδο «υπέγραψε» τη νίκη της Κολομβίας και έγραψε Ιστορία

caicedo

bet365

Η επιζήσασα από καρκίνο, Λίντα Καϊσέδο, σκόραρε στο ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, στη νίκη της Κολομβίας με 2-0 επί της Νότιας Κορέας.

Ιδανικό ξεκίνημα στο Μουντιάλ Γυναικών 2023 έκανε η Κολομβία επικρατώντας της Νότιας Κορέας με 2-0 και «έπιασε» τη Γερμανία στην κορυφή της βαθμολογίας του Ομίλου Η'. Μετά από ένα δυνατό πρώτο ημίχρονο που τη βρήκε να προηγείται με δύο τέρματα, η χώρα της λατινής Αμερικής διαχειρίστηκε το προβάδισμα χωρίς να απειλείται και κράτησε το 2-0 ως το τέλος για να πάρει τη δεύτερη μόλις νίκη της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με τον ήλιο να φωτίζει το «Sydney Football Stadium» στην Αυστραλία, 24.323 ζευγάρια μάτια είδαν την Κολομβία να προηγείται με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα η Καταλίνα Ούσμε με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Εννέα λεπτά αργότερα, το προβάδισμα διπλασιάστηκε καθώς μια ταχύτατα κούρσα από τ' αριστερά της Καϊσέδο και ένα σουτ από απόσταση, «έφτιαξαν» το 2-0 για τις Λατινοαμερικάνες και κατέστησαν την Κολομβιανή σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης την πρώτη έφηβη που σκόραρε στο Μουντιάλ της Αυστραλία και της Νέα Ζηλανδίας, αλλά και τη μόνη παίκτρια που κατάφερε να σκοράρει στις τελευταίες εκδόσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου Under-17, Under-20 και Seniors, μετρώντας τόσο τα τουρνουά ανδρών όσο και γυναικών!

Ιστορία γράφτηκε και στο 77ο λεπτό, καθώς η Κέισι Φερ της Νότιας Κορέας, μόλις 16 ετών και 26 ημερών, έγινε η νεότερη παίκτρια που αγωνίζεται ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Η χώρα της Ασίας, που έχει χάσει τώρα και τους τέσσερις εναρκτήριους αγώνες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια το Μαρόκο στις 30 Ιουλίου σε έναν αγώνα του Ομίλου που πρέπει πάση θυσία να κερδίσει, πριν η Κολομβία παίξει με τη Γερμανία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα