Μουντιάλ γυναικών: Έγραψε ιστορία η Κέισι Φερ της Ν. Κορέας, η νεαρότερη παίκτρια που έχει αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)

Μουντιάλ γυναικών: Έγραψε ιστορία η Κέισι Φερ της Ν. Κορέας, η νεαρότερη παίκτρια που έχει αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)

Newsroom
Η Φερ σε ηλικία 16 χρονών γίνεται η νεότερη που κάνει ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

bet365

Ιστορία έγραψε στο παιχνίδι με την Κολομβία η Κέισι Φερ της Νότιας Κορέας, αφού σε ηλικία 16 ετών και 26 ημερών έγινε η νεαρότερη παίκτρια που αγωνίζεται ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών ή γυναικών.

Η Νότια Κορέα γνώρισε την ήττα από την Κολομβία με 0-2 στην πρεμιέρα της στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ Γυναικών 2023 που διεξάγεται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Ωστόσο, ιστορία γράφτηκε στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης όταν η Κέισι Φερ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για την ομάδα από την Ασία.

Και αυτό διότι σε ηλικία 16 ετών και 26 ημερών έγινε η νεαρότερη παίκτρια που αγωνίζεται σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου όχι μόνο γυναικών, αλλά και ανδρών! Σε επίπεδο γυναικών, το ρεκόρ προηγουμένως κατείχε η Νιγηριανή Ιφεάνγι Τζιεντζίνε, η οποία ήταν 16 χρονών και 34 ημερών στη διοργάνωση του 1999, ενώ σε επίπεδο ανδρών ο νεαρότερος παίκτης είναι ο Νόρμαν Γουαϊτσάιντ από τη Βόρεια Ιρλανδία (17 ετών και 41 ημερών στο Μουντιάλ του 1982).

 

Τελευταία Νέα