Αγγλία - Δανία 1-0: Δεν έπεισαν αλλά νίκησαν οι Λέαινες, με το ένα πόδι στους «16»

england_mundial

bet365

Με πρωταγωνίστρια και μοναδική σκόρερ τη Λόρεν Τζέιμς, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία επικράτησε 1-0 της Δανίας και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στη φάση των «16» του Μουντιάλ! Ανησυχία για τον τραυματισμό της Κίρα Γουόλς.

Το γκολ της Λόρεν Τζέιμς μόλις έξι λεπτά μετά την σέντρα στο ματς ήταν υπεραρκετό για την Αγγλία για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Δανίας (1-0) και να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τη νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ Γυναικών. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να κάνει πιο... άνετο δεύτερο όμως δεν ήταν αποτελεσματική και έτσι έφτασε αγχωμένη στη νίκη.

Οι Lionesses έδειξαν αρκετά ευάλωτες αμυντικά, με την αρχηγό Μπράιτ να μην είναι ακόμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά τον τραυματισμό και η Δανία ήταν απειλητική, θα μπορούσε να έχει σκοράρει -ιδίως με την Βάνγκσγκαρντ. Η Τζέιμς σύστησε τον εαυτό της στην παγκόσμια σκηνή με ένα υπέροχο τέρμα μόλις έξι λεπτά στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό στο Σίδνεϊ.

Ωστόσο, ο σοβαρός τραυματισμός της μεσοεπιθετικής της Μπαρτσελόνα, Κίρα Γουόλς -αποχώρησε με φορείο στο 38' δείχνοντας να πονά πολύ-, χάλασε την ατμόσφαιρα για τις Λέαινες που έφτασαν τελικώς σε μια δύσκολη νίκη. Μετά το επίσης δύσκολο 1-0 επί της Αϊτής στον πρώτο αγώνα του ομίλου, οι Lionesses δυσκολεύτηκε και κόντρα στη Δανία, η οποία εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή του κλίματος, δημιουργώντας ευκαιρίες για την ισοφάριση. Το 1-1 ήταν εξαιρετικά κοντά στην «εκπνοή» όταν η Βάνγκσγκαρντ σημάδεψε το δοκάρι.

Η Αγγλία έκανε το δύο στα δύο και είναι πολύ κοντά στους «16». Αν η Κίνα δεν καταφέρει να νικήσει την Αϊτή, τότε οι Λέαινες θα προκριθούν. Αν η Κίνα κερδίσει, τότε η Αγγλία θα χρειαστεί μια ισοπαλία εναντίον της στον τελευταίο αγώνα του ομίλου Δ' για να περάσει ως πρώτη του ομίλου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα