Νότια Κορέα - Γερμανία 1-1: Αδιανόητο κάζο για τη DFB-Frauen, έμεινε εκτός Μουντιάλ από τους ομίλους

alexandra_popp

bet365

Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Γερμανία κόλλησε στο 1-1 κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Νότια Κορέα και με το Μαρόκο να επικρατεί της Κολομβίας (1-0), αποχαιρετά άδοξα το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις παίκτριες της Γερμανίας σε κατάσταση σοκ. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της οι δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου δεν καταφέρνει να φτάσει στα νοκ - άουτ ενός Μουντιάλ Γυναικών. Πριν από έναν χρόνο, η DFB-Frauen -2η στο ranking της FIFA- διεκδικούσε την κορυφή της Ευρώπης και άπαντες περίμεναν ότι φέτος, στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, σε έναν όμιλο απέναντι σε Κολομβία, Μαρόκο και Νότια Κορέα, η παρέα της Αλεξάντρα Ποπ θα έφθανε δεδομένα στις «16» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Τα πεπραγμένα της πολύπειρης επιθετικής της Βόλφσμπουργκ όμως (ψηφίστηκε MVP του ματς), δεν ήταν αρκετά κι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση ετοιμάζει πλέον τις βαλίτσες του.

Οι Γερμανίδες ξεκίνησαν στο τουρνουά με εμφατική 6άρα κόντρα στο... Μαρόκο, όμως σήμερα κόντρα στη Νότια Κορέα, γνώριζε πως ήθελε οπωσδήποτε καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο των Atlas Lionesses κόντρα στην Κολομβία για να περάσει από τον Όμιλο Η. Όμως το πρωτοεμφανιζόμενο σε Μουντιάλ Γυναικών Μαρόκο, επικράτησε 1-0 και η Γερμανία δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ασιατών.

Το γρήγορο γκολ της Τσο - Σο Χιούνγκ στο 6ο λεπτό του ματς ταρακούνησε τις φιναλίστ του Euro 2022 αλλά η αρχηγός Αλεξάντρα Ποπ είχε την απάντηση πετυχαίνοντας το 4ο γκολ της σε τρεις αγώνες για το 1-1 του ημιχρόνου. Ως εκείνη την ώρα η DFB-Frauen προχωρούσε ως δεύτερη του ομίλου. Όμως το Μαρόκο κατέπληξε την Κολομβία σκοράροντας λίγο αργότερα στο Περθ, πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία ΕΠΡΕΠΕ να κερδίσει.

Η Ποπ ήταν η μεγαλύτερη ελπίδα της να σκοράρει ξανά και λίγο έλειψε να το κάνει, πιάνοντας μια κεφαλιά, με το VAR να ακυρώνει το τέρμα λόγω οφσάιντ. Η επιθετικός της Βόλφσμπουργκ πλησίασε ξανά στο 2-1 λίγο αργότερα, όταν έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων, η Γερμανία έστειλε αμέτρητες σέντρες στη μεγάλη περιοχή της Νότιας Κορέας χωρίς αποτέλεσμα, με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος. Έτσι η Νότια Κορέα τερματίζει στην τελευταία θέση του ομίλου, έχοντας χάσει τους δύο πρώτους αγώνες της. Η Κολομβία αντιμετωπίζει την Τζαμάικα την Τρίτη στους «16», ενώ το Μαρόκο τη Γαλλία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα