Ο Αντρέ Ονάνα διακόπτει την... σύνταξη για να επιστρέψει στην εθνική ομάδα του Καμερούν

Ο Αντρέ Ονάνα διακόπτει την... σύνταξη για να επιστρέψει στην εθνική ομάδα του Καμερούν

Newsroom
Ο Αντρέ Ονάνα διακόπτει την... σύνταξη για να επιστρέψει στην εθνική ομάδα του Καμερούν

bet365

Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντρέ Ονάνα, αποχώρησε από τη σύνταξη για να συμμετάσχει στην εθνική ομάδα του Καμερούν για τον προκριματικό αγώνα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής εναντίον του Μπουρούντι.

Ο 27χρονος τερματοφύλακας Αντρέ Ονάνα, ανακλήθηκε στην εθνική ομάδα του Καμερούν, τον περασμένο μήνα, αφού προηγουμένως είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από το διεθνές ποδόσφαιρο τον Δεκέμβριο. Αν και είχε κάποιες αμφιβολίες για την επιστροφή, τελικά αποφάσισε να επιστρέψει.

«Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όπως και στη ζωή, προκύπτουν καθοριστικές στιγμές που απαιτούν κρίσιμες επιλογές. Τους τελευταίους μήνες ήρθα αντιμέτωπος με δίκες που χαρακτηρίζονται από αδικία και χειραγώγηση. Ωστόσο, η ακλόνητη αγάπη και η προσκόλλησή μου στην πατρίδα μου, το Καμερούν, παραμένουν ανέπαφα. Η επιθυμία μου να εκπροσωπήσω τη χώρα μου δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ από όταν ήμουν μικρός μου και αυτή η φιλοδοξία παραμένει αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς μου. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να κλονίσει αυτή την πεποίθηση. Απαντώ στο κάλεσμα του έθνους μου με ακλόνητη βεβαιότητα, έχοντας επίγνωση ότι η επιστροφή μου δεν είναι μόνο για να τιμήσω το όνειρό μου, αλλά και για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και την υποστήριξη των Καμερουνέζων, που αξίζουν μια εθνική ομάδα αποφασισμένη να λάμψει», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του στα social media.

Ο Ονάνα έπαιξε στο εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ εναντίον της Ελβετίας αλλά έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο. Έμεινε εκτός του δεύτερου αγώνα του Μουντιάλ κόντρα στη Σερβία και τελικά επέστρεψε σπίτι του, χωρία να έχει ενεργό ρόλο στα υπόλοιπα παιχνίδια της χώρας. Έκανε το ντεμπούτο του στην ομάδα ανδρών το 2016 και μετράει 34 συμμετοχές, ενώ το 2018 κέρδισε το βραβείο του Καμερουνέζουν ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

 

Τελευταία Νέα