Ερυθρός Αστέρας - Παρτιζάν: Πιο κοντά οι οπαδοί των δυο ομάδων!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Οπαδοί Αστέρα

bet365

Ο θάνατος τεσσάρων Σέρβων στο Κόσοβο φέρνει πιο κοντά τους οπαδού του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτιζάν.

Delije και Grobari μπορεί να είναι ορκισμένοι εχθροί, ωστόσο τα γεγονότα των τελευταίων ημερών τους ενώνουν και ίσως αποτελέσουν αφετηρία για μια νέα σελίδα στις σχέσεις τους. Τέσσερις Σέρβοι σκοτώθηκαν μέσα στο μοναστήρι του βορείου Κοσσόβου έπειτα από συμπλοκές με την αστυνομία και δυο από αυτούς ήταν οπαδοί των «Ερυθρόλευκων». Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον Ναό του Αγίου Σάββα για να τιμήσουν τη μνήμη τους και ανάμεσά τους ήταν οργανωμένοι οπαδοί και της Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Ultras του Ερυθρού Αστέρα στον επικήδειό τους ευχαρίστησαν τους οπαδούς των ομάδων και ειδικότερα τους Grobari. «Δεν ήμασταν απέναντι στις κερκίδες και τους δρόμους, βρεθήκαμε δίπλα ο ένας στον άλλον στο Ναό. Αυτό που συνέβη, θα έπρεπε να είναι μόνο η αρχή και το θεμέλιο της μελλοντικής εξομάλυνσης των σχέσεών μας. Ολοι μαζί για τη Σερβία» ήταν τα λόγια τους, όπως αναφέρει και η έγκυρη εφημερίδα «Ζurnal».

Οι Αλβανοί αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του 1,8 εκατ. κατοίκων του Κοσόβου, που ήταν πρώην επαρχία της Σερβίας. Ωστόσο, περίπου 50.000 Σέρβοι αποτελούν την πλειονότητα στον βορρά. Εξάλλου, δεν αποδέχθηκαν ποτέ τη διακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου το 2008.

Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα Zurnal

 

Τελευταία Νέα