Σαουδική Αραβία: Χορηγία που... ζαλίζει στη FIFA!

Σαουδική Αραβία: Χορηγία που... ζαλίζει στη FIFA!

σαουδικη αραβία

bet365

Συμφωνία που «ζαλίζει» ανάμεσα στον κρατικό πετρελαϊκό γίγαντα της Σαουδικής Αραβίας με τη FIFA, κι όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την... ανάθεση του Μουντιάλ στη χώρα. 

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έδωσε τη σκυτάλη στη Σαουδική Αραβία, η οποία θα γίνει η δεύτερη χώρα που θα διοργανώσει Μουντιάλ (2034) τον χειμώνα. Η FIFA στήριξε τις προσπάθειες των Σαουδαράβων και πλέον απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση. Η FIFA έκανε ένα νέο άνοιγμα σε ποδοσφαιρική αγορά και μόνο... κερδισμένη βγαίνει. Οπως αποκάλυψαν οι Τimes, ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας «Aramco» πρόκειται να ολοκληρώσει μια απίθανη χορηγική συμφωνία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η Aramco, η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο, αναμένεται να γίνει ένας από τους κορυφαίους εταίρους της FIFA σε μια σχέση που πρόκειται να διαρκέσει έως το 2034. Ειδικοί του κλάδου πιστεύουν ότι η συμφωνία μπορεί να ανέλθει στα 100 εκατομμύρια δολάρια για κάθε χρόνο συνεργασίας, καθιστώντας την τον πιο ακριβοπληρωμένο χορηγό της FIFA. Πηγές των «Times» τονίζουν ότι οι συνομιλίες για τη συμφωνία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

 

Τελευταία Νέα