Μπόκα Τζούνιορς: Ο Ρικέλμε είναι ο νέος πρόεδρος μετά από ιστορικές εκλογές (vids)

Μπόκα Τζούνιορς: Ο Ρικέλμε είναι ο νέος πρόεδρος μετά από ιστορικές εκλογές (vids)

Newsroom
ΡΙΚΕΛΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΚΑ

bet365

Ο θρύλος της Μπόκα, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ξεπέρασε τον Αντρές Ιμπάρα (που είχε την υποστήριξη του προέδρου της Αργεντινής) και με 43,3 χιλιάδες ψήφους εκλέχθηκε πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς!

Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε είναι ο νέος πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς.

Ο πρώην παίκτης και είδωλο του συλλόγου κέρδισε τον Αντρές Ιμπάρα στις ιστορικές εκλογές, με 46.400 ψήφους. Ήταν οι μεγαλύτερες από άποψη προσέλευσης εκλογές στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο, οι δεύτερες μεγαλύτερες στον κόσμο, πίσω μόνο από την εκλογή του Σάντρο Ροσέλ στη Μπαρτσελόνα το 2010, με 57 χιλιάδες ψήφους.

Ο θρύλος της ομάδας πήρε 30.318 ψήφους, σχεδόν διπλάσιες από ό,τι ο Ιμπάρα που πήρε 15.949. Η νέα θητεία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2027.

Εώς σήμερα, ο Ρικέλμε ήταν αντιπρόεδρος υπό τον Χόρχε Αμεάλ, ο οποίος άλλαξε θέση και θα είναι αντιπρόεδρος στον επόμενο κύκλο. Η αντίπαλη υποψηφιότητα αυτή του Αντρές Ιμπάρα είχε ως αντιπρόεδρο τον πρώην πρόεδρο της Μπόκα Τζούνιορς και της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι και ανοιχτή στήριξη από τον νέο πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι!

Οι εκλογές πλαισιώθηκαν από αντιπαραθέσεις και ανταλλαγές κατηγοριών μεταξύ των δύο πλευρών.Ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 3 Δεκεμβρίου, αλλά ανεστάλησαν από τα δικαστήρια μετά την αναφορά της αντιπολίτευσης για παρατυπίες από την πλευρά 13.300 μελών με δικαίωμα ψήφου. Μετά από μέρες αβεβαιότητας, οι εκλογές εγκρίθηκαν, αλλά τα μέλη που είναι ύποπτα θα συνεχίσουν να ερευνώνται και να ψηφίζονται σε χωριστές κάλπες.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Κόπα Λιμπερταδόρες έφυγε από τα εκλογικά περίπτερα περικυκλωμένος από θαυμαστές, πηδώντας και τραγουδώντας στο πλευρό των φιλάθλων, σαν να γιόρταζε έναν ακόμη τίτλο στην καριέρα του!

Δείτε εδώ στιγμές κατά την αποχώρησή του ως νικητής της διαδικασίας:

 

Τελευταία Νέα