Copa Africa: Πρόκριση για την Αίγυπτο σε φινάλε - θρίλερ, στο... περίμενε η Γκάνα!

Νίκος Κικίδης
Αίγυπτος

bet365

Ματς για γερά νεύρα στο Copa Africa, με την Αίγυπτο να χαμογελάει! Η Γκάνα... αυτοκτόνησε κόντρα στη Μοζαμβίκη (2-2) κι έμεινε τρίτη, τη στιγμή που οι Αιγύπτιοι προκρίθηκαν με ισοπαλία - θρίλερ κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήρι (2-2).

Πράσινο Ακρωτήρι και Αίγυπτος πέρασαν χέρι - χέρι στα νοκ-άουτ του Copa Africa! Σε ένα τρελό φινάλε με ανατροπή των Αιγύπτιων και άμεση ισοφάριση, το τελικό 2-2 ευχαρίστησε αμφότερες τις ομάδες που σφράγισαν τις πρώτες δυο θέσεις του ομίλου.

Το Πράσινο Ακρωτήρι προηγήθηκε στο 45+1΄ με γκολ του Μπεντσιμπόλ προτού οι Φαραώ φέρουν τoύμπα το ματς με γκολ των Τρεσεγκέ (50΄) και Μοχάμεντ στο 90+3΄. Όλα έδειχναν πως θα έπαιρναν το τρίποντο, όμως έξι λεπτά αργότερα το Πράσινο Ακρωτήρι ισοφάρισε με γκολ του Τεξέιρα για το τελικό 2-2 που άγχωσε... άδικα την Αίγυπτο μέχρι το τέλος του ματς.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου ομίλου άλλωστε η Γκάνα φρόντισε να αυτοκτονήσει κόντρα στη Μοζαμβίκη, καθώς πέταξε καθαρό προβάδισμα με 2-0 και με το τελικό 2-2 περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Ο Αγιού με δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι έχτισε βάσεις πρόκρισης (15΄, 70΄), οι οποίες όμως καταρρίφθηκαν στις καθυστερήσεις.

Αρχικά στο 90+1΄ο Κατάμο μείωσε με πέναλτι, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Μανταβά ισοφάρισε για το τελικό 2-2 που έριξε τη Γκάνα στην τρίτη θέση και την ανάγκασε να παλέψει για την πρόκριση μέσω της λύσης των τεσσάρων καλύτερων τρίτων των ομίλων που θα ολοκληρώσουν το παζλ των νοκ-άουτ του Copa Africa.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα